Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Khaddafi: "Jag älskar dig som en son"

- 19/03/2011, 13:47 -
1 av 2

AP/SCANPIX

2 av 2

Pier Paolo Cito/AP/SCANPIX

I en hälsning till USA:s president Barack Obama säger Libyens Muammar Khaddafi att han det libyska folket är beredda att kämpa till den sista blodsdroppen. – Jag älskar dig som en son, hälsar diktatorn till Barack Obama.

Det var vid en presskonferens under lördagen som Muammar Khaddafis brev till Barack Obama lästes upp.

Hälsningen till den amerikanske presidenten kommer samtidigt som libyska styrkor attackerar rebellernas starkaste fäste, staden Benghazi. På lördagen samlas även ledarna för USA, Storbritannien och Frankrike för att diskutera en militär attack mot Libyen.

Läs Khaddafis hälsning

”Till vår son, hans excellens Barack Hussein Obama.

Jag har sagt det till dig förr: Även om Libyen och USA går i krig med varandra, gud förbjude så kommer du alltid att vara min son. Jag älskar dig som en son.

Jag vill inte att din bild av mig ska ändras. Jag vill att den ska vara densamma.

Jag har hela Libyens folk med mig och de är beredda att dö för mig – män, kvinnor och till och med barn. Vi står emot al-Qaida - en beväpnad organisation som slåss från Algeriet till Mauritanien och genom Libyen.

Vad skulle du göra om de försökte ta över USA:s städer med vapen? Berätta för mig hur du skulle agera, så att jag kan följa ditt exempel.

Muammar Gaddafi, revolutionens ledare.”