Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Khaddafis högkvarter missilbombat

- 21/03/2011, 07:58 -
1 av 2

Jerome Delay/AP/SCANPIX

2 av 2

Jerome Delay/AP/SCANPIX

Delar av Khaddafis högkvarter har förstörts i missilattack.

TRIPOLI. Delar av Muammar Khaddafis högkvarter har träffats av de Natoledda styrkornas missiler och förstörts under räderna mot Libyens regim. Dessutom har den tältbyggnad där Khaddafi träffar utländska dignitärer på besök i landet förstörts i attacken.

Men USA:s försvarsminister Robert Gates poängterar samtidigt att Khaddafi själv inte är målet för attackerna. Fokus ligger på att förstöra militär utrustning.

- Det vore oklokt att döda Khaddafi, säger Gates.

Samtidigt kritiseras FN-mandatet och de allierade styrkornas insats från flera håll. Den Afrikanska unionen har tagit avstånd från flygattackerna och Arabförbundet menar att FN gick betydligt längre i sin resolution än vad som är rimligt.

- Vad som händer i Libyen skiljer sig från målet att införa en flygförbudszon. Vad vi vill är att civila skyddas inte att det bombas mer på civila, säger Amr Moussa, ordförande för Arabförbundet, enligt BBC.