Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Casey, 16, slog tillbaka mot mobbarna - blev näthjälte

- 21/03/2011, 13:56 -
1 av 6

Privat

2 av 6

Privat

3 av 6

Channel 9

4 av 6

Privat

5 av 6

Facebook

6 av 6

På en vecka gick Casey Heynes, 16, från en kompis på Facebook till 230 000. På en videofilm ses han brotta ner en mobbare och slänga honom i marken efter att ha blivit slagen i ansiktet flera gånger. SE VIDEO!

SYDNEY. 16-åringen har blivit en nätsensation efter att ha gjort processen kort med sina mobbare - och blivit fångad på film.

Casey Heynes har blivit mobbad nästan dagligen i plugget. För ett år sedan hade det gått så långt att han gick i självmordstankar.

– Jag började se ner på mig själv och all skit samlades på hög, säger han i en intervju med teveprogrammet A Current Affair i australiska Channel 9.

– Det var då jag funderade på självmord.

Casey går i årskurs ett på Chifley Colleges gymnasieskola. När han i måndags angreps av ett gäng elever i högstadiet på samma skola fick han nog. En av årskurs sju eleverna - Ritchard Gale - gick till brutal attack med nävarna.

Slag på slag

Casey stod upptryckt mot väggen och hade ingenstans att ta vägen. Där fick han ta emot slag efter slag av Ritchard - tills han flippade och lyfte upp sjundeklassaren över axlarna och kastade honom till marken.

Allt fångades på film av en annan elev som höll upp mobilkameran och dokumenterade allt för att därefter posta videon på Youtube.

Casey säger att utbrottet var resultatet av mer än tre års förödmjukelser som han samlat på hög.

– De brukar slå mig i bakhuvudet och säga att jag är en tjockis och att jag borde gå ner i vikt, säger han till Channel 9.

– Jag har blivit fasttejpad vid en påle en gång också. De slog mot mig för att jag inte ger tillbaka.

Blev hjälte

– Jag har aldrig tidigare reagerat så där, men allting hade byggts upp inne i mig i tre år. Jag hade helt enkelt fått nog. Allt jag ville var att det skulle ta slut.

I Australien har hans uppgörelse med mobbarna gjort Casey Heynes till kändis. På Facebook och Twitter har han nu mer än 230 000 följare och vänner och anhängarna kallar honom "hjälte".

Kort efter att Casey framträtt i teve skrev bloggaren Wayne McCoy:

– Du har inspirerat många barn som blir och har blivit mobbade. Du har förändrat deras liv. Bra gjort, kompis. Hoppas att mobbarna har lärt sig sin läxa.

"Ingen rör mig"

Casey är uppenbart tagen av kändisskapet och hjälteglorian.

– Jag har aldrig fått så mycket stöd förut, säger han.

Och allt har förändrats också i hans vardag.

– Ingen rör mig längre.

Såväl Casey som Rithcard stängdes av från undervisningen efter bråket, liksom eleven som videofilmade händelsen.