1 av 2
- Foto: Lionel Bonaventure/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix

Clinton: Khaddafi vill ut

Överste Muammar Khaddafi har på nytt gjort ett förvirrat teveframträdande där han lovat sina anhängare en snabb seger. Men allt färre tror honom. Och USA:s utrikesminister Hillary Clinton säger sig vara säker på att han undersöker sina möjligheter att lämna landet.


TRIPOLI. Under ett kort framträdande i libysk statsteve talade han bakom en mänsklig mur av anhängare inför sitt folk. Kanske för sista gången.

– Jag stannar här, mitt hem är här.

Han gick till hårt angrepp mot FN:s flygförbudszon och mandatet till de allierade styrkorna att skydda Muammar Khaddafis landsmän från hans brutala terror.

– Det här angreppet . . . görs av ett band fascister som kommer att sluta på historiens soptipp, menar Khaddafi.

Och han svor att aldrig ge upp.

Men i en intervju med tevekanalen ABC hävdar utrikesminister Hillary Clinton att Khaddafis medarbetare redan börjat undersöka möjligheterna för diktatorn att gå i exil.

– Jag känner inte till att han personligen har tagit kontakt, men jag vet att folk säger sig ha gjort det å hans vägnar, säger hon till ABC.

Utrikesministern betonar att det kan röra sig om skenmanövrar - det är svårt att veta vad som rör sig i den oberäknelige diktatorns huvud.

– Men en del av det handlar nog om att undersöka möjligheterna, och det uppmuntrar vi, säger hon.

/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkhot borta – kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

2 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.