Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Regeringen i Syrien utlovar reformer

1 av 2

Hussein Malla/AP/Scanpix

2 av 2

Hussein Malla/AP/Scanpix

Nyheter | 25/03/2011 08:14

Upp till 100 demonstranter kan ha dödats.

DERAA. De senaste veckornas protester i Syrien fortsätter och med dessa fortsätter regeringsstyrkornas våld mot demonstranterna. Rapporterna om hur många som dödats skrivs upp hela tiden och vissa uppgifter gör gällande att över hundra av de protesterande har skjutits ihjäl. Enligt myndigheterna rör det sig dock om maximalt tio personer.

Den syriska regeringen utlovar nu reformer av det politiska systemet för att lugna demonstranterna. Dessutom säger de att undantagstillståndet, som ger militären nästan obegränsade rättigheter och infördes 1963, ska hävas. Vidare ska arbetarnas löner höjas, en sjukvårdsreform ska genomföras och fler partier ska tillåtas att ställa upp i val.

Men sannolikheten att demonstranterna lyssnar är liten. Liknande löften från regeringen kom 2005, den gången utan att de förverkligades.

Skillnaden denna gång är att regeringstalepersoner medger att regimen begått ett antal misstag i samband med demonstrationerna och efterlyser dialog, uppger BBC.