Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trafikverket: "Vi är ledsna för det som hänt"

- 08/04/2011, 21:15 -
Stockholm
1 av 2

Stockholms norrgående trafik stängdes återigen av under fredagen när en brygga blåste omkull över spåren.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

Stockholm
2 av 2

Tusentals resenärer har drabbats av trafikavbrotteten.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Efter torsdagens och fredagens tågkaos vänder sig Trafikverket till resenärerna.– Det är ju jättetråkigt så klart, säger  pressansvarige Jonas Bengtsson till Nyheter24.

STOCKHOLM. Strax efter klockan 17 under fredagen drabbades huvudstaden återigen av enorma tågproblem när den norrgående trafiken stängdes av helt efter att en brygga fallit över spåret.

– I går inträffade problemet vid Karlberg Station och eftersom att det hände på samma ställe i dag också, försöker vi lyssna av den här bryggan och ta reda på vart felet ligger, berättar Jonas Bengtsson, pressansvarig vid Trafikverket för Nyheter24.

Trots att stormen påverkat hela Sverige har blåsten drabbat Stockholm värst.

– Vindarna har fått konsekvenser på olika håll, men det har fått allvarligast konsekvenser i Stockholm då det är den enda situationen som kabelledningarna har blåst omkull på spåren, fortsätter han.

Tågproblemen har strandat tusentals trafikanter, men Trafikverket hävdar att de arbetar för fullt.

Huruvida de drabbade trafikanterna kommer att erhålla en ersättning för tågkaoset är dessvärre oklart.

Men Trafikverket ber om ursäkt till sina resenärer.

– Det är ju jättetråkigt så klart, det är väldigt trist. Framför allt om man blivit drabbad både i går och i dag. Men vi gör vårt bästa för att lösa det här och är ledsna för att det hänt, avslutar Bengtsson för Nyheter24.