Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efterlystprofil hjälper pedofil

... en pedofildömd 61-årig svensk i Thailand.
1 av 2

... en pedofildömd 61-årig svensk i Thailand.

SAKCHAI LALIT/AP/Scanpix

2 av 2

Anders Wiklund/FLT-PICA

Nyheter | 11/04/2011 09:43

En 61-årig svensk är dömd för pedofilbrott i Thailand och riskerar en ny barnsexdom. Men nu får han hjälp av gamla polischefen och Leif GW Perssons ersättare i programmet Efterlyst - Tommy Lindström.

PATTAYA. En 61-årig svensk mångmiljonär sitter för närvarande bakom lås och bom i Thailand där han är dömd för pedofilbrott. Och inväntar ytterligare en dom i ett barnsexmål.

Nu sätter han sitt hopp till expolischefen Tommy Lindström som åkt till Thailand för att granska bevisningen mot 61-åringen, uppger Aftonbladet.

I början av mars dömdes mannen till fyra års fängelse för att ha köpt sex av en 13-årig pojke och snart ska han ställas inför rätta igen. Nu står han åtalad för sexuellt ofredande av en 14-åring.

Själv menar 61-åringen att han är oskyldigt dömd och offer för en konspiration.

– Jag börjar inse att jag skall offras på det politiska altaret. Rikspolisstyrelsen vill ha mig som en trofé, en rikspeddo att visa upp för väljarna, skrev 61-åringen i ett öppet brev till regeringen 2009.

Nu har han i desperation tagit hjälp av tidigare rikskriminalchefen Tommy Lindström och journalisten samt juristen Trond Sefastsson som båda jobbar för byrån Rättskonsulterna.

– Vi fick en förfrågan av hans släktingar för en dryg månad sedan och har varit på plats i Thailand ett par gånger sedan dess. Det finns en hel del frågetecken i bevisningen som vi vill pröva, säger Tommy Lindström till Aftonbladet.

Bland annat ska 13-åringen ha pekat ut en annan gärningsman - en spanjor.

– Pojken menar att det var en lång, snaggad spanjor vid namn Valter som förgrep sig på honom. Det har han även vittnat om i domstol. Det har vi papper på. Men uppgiften ströks och 61-åringens namn skrevs dit i stället, säger Tommy Lindström till Aftonbladet.