... en pedofildömd 61-årig svensk i Thailand.
1 av 2
... en pedofildömd 61-årig svensk i Thailand. - Foto: SAKCHAI LALIT/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Anders Wiklund/FLT-PICA

Efterlystprofil hjälper pedofil

En 61-årig svensk är dömd för pedofilbrott i Thailand och riskerar en ny barnsexdom. Men nu får han hjälp av gamla polischefen och Leif GW Perssons ersättare i programmet Efterlyst - Tommy Lindström.


Det här är Tommy Lindström

Tommy Lindström var tidigare chef för rikskriminalpolisen och blev känd i media bland annat tack vare sin inblandning i Palmemordet, jakten på ekobrottslingen Joakim Posener i samband med Trustorhärvan och stölden av tavlorna från Moderna museet.

Lindström är jurist och jobbar i dag för Rättskonsulterna som tidigare framgångsrikt fått miljonären Bertil Fors friad för ett gammalt mord.

Tommy Lindström var med som polischef i datorspelet Polis 1 och är polisprofessor Leif GW Perssons ersättare i TV3-programmet Efterlyst.

PATTAYA. En 61-årig svensk mångmiljonär sitter för närvarande bakom lås och bom i Thailand där han är dömd för pedofilbrott. Och inväntar ytterligare en dom i ett barnsexmål.

Nu sätter han sitt hopp till expolischefen Tommy Lindström som åkt till Thailand för att granska bevisningen mot 61-åringen, uppger Aftonbladet.

I början av mars dömdes mannen till fyra års fängelse för att ha köpt sex av en 13-årig pojke och snart ska han ställas inför rätta igen. Nu står han åtalad för sexuellt ofredande av en 14-åring.

Själv menar 61-åringen att han är oskyldigt dömd och offer för en konspiration.

– Jag börjar inse att jag skall offras på det politiska altaret. Rikspolisstyrelsen vill ha mig som en trofé, en rikspeddo att visa upp för väljarna, skrev 61-åringen i ett öppet brev till regeringen 2009.

Nu har han i desperation tagit hjälp av tidigare rikskriminalchefen Tommy Lindström och journalisten samt juristen Trond Sefastsson som båda jobbar för byrån Rättskonsulterna.

– Vi fick en förfrågan av hans släktingar för en dryg månad sedan och har varit på plats i Thailand ett par gånger sedan dess. Det finns en hel del frågetecken i bevisningen som vi vill pröva, säger Tommy Lindström till Aftonbladet.

Bland annat ska 13-åringen ha pekat ut en annan gärningsman - en spanjor.

– Pojken menar att det var en lång, snaggad spanjor vid namn Valter som förgrep sig på honom. Det har han även vittnat om i domstol. Det har vi papper på. Men uppgiften ströks och 61-åringens namn skrevs dit i stället, säger Tommy Lindström till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.