Shrien Dewani slängde tallrik på psyket - gripen och portad

- 13/04/2011, 07:56 -
1 av 2

Privat

2 av 2

Priory

Svenska Anni Dewanis mördare - hennes egen man, Shrien - har på nytt gripits efter att ha ställt till med en tumultartad scen på sjukhuset där han får psykvård. Nu är han utslängd.

BRISTOL. Svenskfödda Anni Dewani, 28, mördades på smekmånaden i sydafrikanska Kapstaden. Snart riktades misstankarna mot hennes make, Shrien, 31.

Efter att ha ställts inför rätta i Storbritannien i väntan på en eventuell utvisning tillbaka till Sydafrika kollapsade Shrien och skrevs förra månaden in på en psykiatrisk avdelning på sjukhuset Priory i Bristol.

Då hade han tagit en överdos tabletter och övervakades dygnet runt. Men nu har han slängts ut från sjukhuset efter att ha ställt till med "våldsamt utåtriktade reaktioner" i helgen, uppger The Sun.

Enligt en källa till tidningen utlöstes våldsamheterna av antidepressiva läkemedel.

Gripen och utslängd

– Under helgen var han högljudd och fick ett antal våldsamma utbrott, säger källan.

Bland annat ska han ha slängt en tallrik mot en medpatients dörr och en kudde mot en sjuksköterska.

– Hans utbrott är helt ohanterbara, säger en sjukhuskälla till The Sun.

31-åringen - vars uppträdande är brott mot borgenvillkoren - har gripits och nu tvingats lämna sjukhuset. Dewani har i stället skickats till det säkerhetsklassade Cygnetsjukhuset i Kewstoke - för patienter med "komplicerade mentala sjukdomar".

Nästa månad avgörs i domstol om Dewani utlämnas till sydafrikanska myndigheter. I Kapstaden hävdar polisen att de har övertygande bevisning mot honom.