Måndag 27 Jun
Stockholm

Seriemördaren Charles Manson värnar vår miljö

"Om vi inte vaknar upp kommer det inte bli något väder", säger den 76-årige seriemördaren från sin fängelsecell i Kalifornien.
1 av 4
"Om vi inte vaknar upp kommer det inte bli något väder", säger den 76-årige seriemördaren från sin fängelsecell i Kalifornien. Foto: Pressbild
2 av 4
Och varnar för klimathotet.
3 av 4
Och varnar för klimathotet. Foto: Privat
4 av 4

I sin första intervju på 20 år varnar den ökände seriemördaren och sektledaren Charles Manson för att polarcirklarna smälter.– Vi leker Gud, säger mannen som ville inleda ett raskrig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Charles Manson

Charles Manson dömdes 1970 för stämpling till mord och mord. I juli och augusti 1969 lät han sina hjärntvättade medlemmar av den så kallade Mansonfamiljen mörda åtta personer. Målet var att starta ett raskrig - eller Helter Skelter som Charles Manson sa, "inspirerad" av Beatles låt med samma namn.

Han dömdes till flera livstidsdomar eftersom delstaten vid tillfället inte hade något dödsstraff och sitter än i dag av sitt straff på Corcoraanstalten i Kalifornien.

– Jag lever i en undervärld. Jag säger inte åt folk vad de ska göra. De vet vad de ska göra, säger han till spanska Vanity Fair i dag.

I intervjun beskriver han sig som en ”dålig person som skjuter människor”.

– Jag leker inte. Jag skjuter människor. Jag är för ond. Jag är en elak kille. Jag är en brottsling. Jag är en kriminell. Jag är allt som är dåligt, säger han till Vanity Fair.

Manson har nått kultstatus med sitt "profetiska" svammel och hans öde har flera gånger filmatiserats.

KINGS COUNTY. Charles Manson, 76, dömdes i en uppmärksammad rättegång 1970 för att ha hjärntvättat sina hippielika anhängare i Mansonfamiljen att brutalt slakta åtta personer - bland dem regissören Roman Polanskis gravida fru Sharon Tate.

Nu har den världsberömde seriemördaren gett sin första intervju på 20 år. I den varnar han spanska Vanity Fairs läsare för växthuseffekten och hotet mot vårt klimat.

– Alla är Gud och om vi inte vaknar upp kommer det inte att bli något väder. Våra polarcirklar smälter på grund av det dåliga vi gör i vår atmosfär.

"Små kaniner"

Manson har på senare år grundat miljöorganisationen ATWA och oroar sig uppriktigt för mänsklighetens framtid.

– Vi kan vara små kaniner som springer runt i universum eller Guds tempel och hans vilja i ATWA. Luften vi andas är ordning. Vi måste rädda vår luft. Vi måste skydda alla träd som ger oss luft och grönska.

Och att han själv sitter bakom galler tycks inte bekomma den 76-årige internen.

– Man kan göra mer från fängelset för att förändra världen från byråkrati eller medielögnarna, säger Charles Manson till Vanity Fair.

Obama - "en slav"

Och förändring är helt nödvändig, menar Manson och hotar:

– Om vi inte förändras lika fort som jag talar till dig nu, om vi inte sätter tillbaka grönskan på planeten och sätter tillbaka träden som vi slaktat, om vi inte går i krig mot det här problemet...

– Ni måste alla acceptera er själva som gud. Ni måste förstå att ni är lika mycket djävulen som gud, att man är allt och man är ingenting.

Av intervjun med spanska Vanity Fair framgår också att Manson är kritisk mot president Barack Obama som han kallar "Wall Streets slav".

Charles Manson sjunger:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.