Tisdag 24 Maj
Stockholm

Prinsbröllopet hotas av kravaller

Prins William och Kate Middletons bröllopsdag kan bli förstörd av kravaller.
1 av 3
Prins William och Kate Middletons bröllopsdag kan bli förstörd av kravaller. Foto: Tim Hales / AP
Medlemmar ur English Defence League på en demonstration i Amsterdam, till stöd för populistledaren Geert Wilders.
2 av 3
Medlemmar ur English Defence League på en demonstration i Amsterdam, till stöd för populistledaren Geert Wilders. Foto: BAS CZERWINSKI / AP
English Defence League har tidigare hamnat i bråk med politiska motståndare. Nu ska de slå ner en eventuell demonstration från Muslims Against Crusaders.
3 av 3
English Defence League har tidigare hamnat i bråk med politiska motståndare. Nu ska de slå ner en eventuell demonstration från Muslims Against Crusaders. Foto: AP

På fredag gifter sig Storbrittanniens prins William med sin Kate. Polisen oroas nu över eventuella upplopp mellan muslimska demonstranter och högerextrema English Defence League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Organisationen MAC, Muslims Against Crusaders, kallar på sin hemsida det brittiska kungahuset för fiender till Allah och hans budbärare. De jämför även drottning Elizabeth med Libyens diktator Muammar Khaddafi.

På fredag, den 29 april, har MAC planerat en demonstration i samband med att prins William ska gifta sig med Kate Middleton. De har fått avslag på sin ansökan om att demonstrera utanför kyrkan Westminster Abbey och har nu brutit all kontakt med Scotland Yard.

– Alla brottslingar som försöker störa firandet, genom att protestera eller på annat sätt, kommer mötas av ett robust, beslutsamt, flexibelt och proportionellt polisarbete, säger vice polismästare Lynne Owens, enligt Sky News.

Om MAC demonstrerar har den högerextrema organisationen English Defence League sagt att de ska slå ner demonstrationen.

Officiellt sett är organisationen fredlig men man har flera gånger hamnat i bråk med oliktänkande. EDL använder sig av marscher och demonstrationer för att protestera mot "islamiseringen av England".

Det har inte inkommit något specifikt terrorhot för prinsbröllopet men händelsen är ändå klassificerad på det näst högsta värdet när det gäller potentiellt terrormål.

Irländska The Real IRA har dessutom tidigare uttalat sig hotfullt angående den brittiska drottningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela