Prins William och Kate Middletons bröllopsdag kan bli förstörd av kravaller.
1 av 3
Prins William och Kate Middletons bröllopsdag kan bli förstörd av kravaller. - Foto: Tim Hales / AP
Medlemmar ur English Defence League på en demonstration i Amsterdam, till stöd för populistledaren Geert Wilders.
2 av 3
Medlemmar ur English Defence League på en demonstration i Amsterdam, till stöd för populistledaren Geert Wilders. - Foto: BAS CZERWINSKI / AP
English Defence League har tidigare hamnat i bråk med politiska motståndare. Nu ska de slå ner en eventuell demonstration från Muslims Against Crusaders.
3 av 3
English Defence League har tidigare hamnat i bråk med politiska motståndare. Nu ska de slå ner en eventuell demonstration från Muslims Against Crusaders. - Foto: AP

Prinsbröllopet hotas av kravaller

På fredag gifter sig Storbrittanniens prins William med sin Kate. Polisen oroas nu över eventuella upplopp mellan muslimska demonstranter och högerextrema English Defence League.


LONDON. Organisationen MAC, Muslims Against Crusaders, kallar på sin hemsida det brittiska kungahuset för fiender till Allah och hans budbärare. De jämför även drottning Elizabeth med Libyens diktator Muammar Khaddafi.

På fredag, den 29 april, har MAC planerat en demonstration i samband med att prins William ska gifta sig med Kate Middleton. De har fått avslag på sin ansökan om att demonstrera utanför kyrkan Westminster Abbey och har nu brutit all kontakt med Scotland Yard.

– Alla brottslingar som försöker störa firandet, genom att protestera eller på annat sätt, kommer mötas av ett robust, beslutsamt, flexibelt och proportionellt polisarbete, säger vice polismästare Lynne Owens, enligt Sky News.

Om MAC demonstrerar har den högerextrema organisationen English Defence League sagt att de ska slå ner demonstrationen.

Officiellt sett är organisationen fredlig men man har flera gånger hamnat i bråk med oliktänkande. EDL använder sig av marscher och demonstrationer för att protestera mot "islamiseringen av England".

Det har inte inkommit något specifikt terrorhot för prinsbröllopet men händelsen är ändå klassificerad på det näst högsta värdet när det gäller potentiellt terrormål.

Irländska The Real IRA har dessutom tidigare uttalat sig hotfullt angående den brittiska drottningen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.