Dansk mamma försökte sälja bebis

Mamma i Danmark annonserade ut sin egen dotter för 5 300 kronor på Danmarks motsvarighet till Blocket.


En nätannons har startat en stor polisutredning i Danmark. Det var på onsdagen vid 19-tiden som en dansk mamma lade ut en annons på en köp- och säljsajt där hon sålde sin åtta månader gamla dotter. Anledningen var att hon inte kände att hon kunde ta hand om henne på bästa sätt, skriver VG.

"Hej, jag kan inte försörja min dotter längre och vill gärna hitta en söt familj till henne. Det är svårt för mig att ge bort henne, men eftersom jag inte kan erbjuda henne ett bättre liv så vill jag att någon annan gör det", skrev mamman i annonsen.

Mamman krävde motsvarande 5 300 kronor för sin dotter.
Kort efter att annonsen lagts ut blev polisen underrättad och en stor utredning inleddes.

– Vi undersöker fallet för detta är under alla omständigheter inte lagligt, säger vaktchefen på Västsjällands polisstation till VG.

Kan vara ett skämt

Senare på onsdagskvällen togs annonsen bort av den som lagt ut den. Polisen undersöker möjligheten att annonsen är falsk och sökningen efter mamman eller den som lagt ut annonsen fortsätter under torsdagen.

"Kan inte hända på Blocket"

På den svenska köp- och säljsajten Blocket menar man att en liknande annons vore omöjlig att lägga upp på Blocket.

– Det skulle aldrig kunna hända, vi granskar varje annons manuellt, säger Thomas Bäcker kundsäkerhetsansvarig på Blocket, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.