- Det är precis som vilket annat kött som helst. Mindre hundar är mer utsökta och sötare i smaken. Samtidigt som väldigt stora hundar har en stark, maskulin smak, säger en av hundätarna.
1 av 2
- Det är precis som vilket annat kött som helst. Mindre hundar är mer utsökta och sötare i smaken. Samtidigt som väldigt stora hundar har en stark, maskulin smak, säger en av hundätarna. - Foto: Capital Animals Welfare Associate / AP / SCANPIX
Det är fjärde året i rad för hundfestivalen i Yulin och över 15 000 hundar har slaktats.
Bilden har ingen direkt koppling till artikeln.
2 av 2
Det är fjärde året i rad för hundfestivalen i Yulin och över 15 000 hundar har slaktats. Bilden har ingen direkt koppling till artikeln. - Foto: Capital Animals Welfare Associate / AP / SCANPIX

15 000 hundar slaktade inför matfestival

- Mindre hundar är mer utsökta, säger en av hundätarna.


Kina och hundmat

Att äta hund är en allmänt accepterad företeelse i vissa delar av Kina. Hunden har ätits i landet ända sedan 500 f.kr. och det är först på senare år som kritiken mot dieten vässats.

Djurrättsaktivister världen över har arrangerat sig i ämnet och pressat Kina att lagstifta mot maträtten.

Den 26:e januari 2010 introducerades det första lagförslaget för befolkningen. Lagen inkluderar ett straffvärde på upp till 15 dagar för den som väljer att äta hundkött. Trots detta fortsätter hundätar-kulturen att blomma. Matfestivalen i Yulin är bara ett exempel.

YULIN. Över 15 000 hundar slaktades inför en matfestival i Yulin beläget i sydöstra Kina.

Stadens invånare har gjort hundköttet till sin egna specialité och varje år åker tusentals människor för att delta i festivalen.

- När vi startade den här festivalen för ett par år sedan bevisade vi att Yulin har det bästa hundköttet att erbjuda, säger hundätaren Lu Hin.

Att äta hundkött är dock ingen ny trend. I vissa delar av landet har hunden varit en viktig matkälla i över 2 500 år. Kanske till och med ännu längre än det.

- Det är precis som vilket annat kött som helst. Mindre hundar är mer utsökta och sötare i smaken. Samtidigt som väldigt stora hundar har en stark, maskulin smak, avslutar Hin för Daily Mail.

Med årets matfestival har Yulins invånare bjudit på hundfest fyra år i rad.

/
/
/
/
/
Mat
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.