Jaycee Lee Dugard som elvaåring.
1 av 3
Jaycee Lee Dugard som elvaåring. - Foto: All over press
Ett av rummen där hon hölls fången.
2 av 3
Ett av rummen där hon hölls fången. - Foto: alloverpress
Phillip Garrido.
3 av 3
Phillip Garrido. - Foto: Scanpix

Jaycee Dugard: "De är båda lika onda"

Hon kidnappades som elvaåring och var sexslav hos Phillip och Nancy Garrido i 18 år. Nu har Jaycee Lee Dugard talat ut.


Totalt 467 års fängelse

I början av juni kom domarna mot Phillip och Nancy Garrido. Den förstnämnde dömdes till 431 års fängelse medan frun fick 31 år.

Sedan tidigare har Jaycee Dugard tilldelats 153 miljoner i skadestånd från delstaten Kalifornien eftersom de flera gånger brustit rejält i sin övervakning av den redan kände sexförbrytaren Garrido.

LOS ANGELES. I helgen talade Jaycee Dugard ut i en lång intervju med ABC News-reportern Diane Sawyer. Hon berättade bland annat om första gången hon träffade den kände sexförbrytaren Phillip Garridos fru Nancy.

– Hon är precis lika ond som Phillip. Väldigt förvridna personer, säger Dugard.

Senare återkommer hon till ämnet Nancy Garrido och hur hon förändrades efter deras första möte.

– Hon var väldigt avundsjuk på mig av någon anledning, som om jag ville att hennes man skulle våldta mig, säger Jaycee Dugard.

Elvaåriga Jaycee kidnappades på väg till skolbussen. En bil stannade vid vägen och Phillip Garrido paralyserade henne med en elpistol.

– Halvvägs upp för den där kullen förändrades min värld på ett ögonblick, säger hon i intervjun.

"Jag var inte ensam längre"

Timmarna och dagarna efter kidnappningen var Jaycee orolig - för att hennes familj inte skulle kunna betala en lösensumma.

– För det är väl därför man kidnappar? Tänkte jag, säger hon.

I sin bok, "A Stolen Life", som släpptes på måndagen, skriver hon om hur Garrido tvingade in henne i duschen tillsammans med honom kort efter kidnappningen. Det var första gången hon såg en naken man.

Efter ett par år av sexuella övergrepp upptäckte paret Garrido att Jaycee var gravid. Som 14-åring födde hon sitt första av två barn under tiden hon var inlåst.

– Jag såg henne, och hon var vacker. Jag var inte ensam längre, säger Dugard som i dag bor med sin mamma och sina två barn samtidigt som hon fortsätter att återanpassa sig till ett någorlunda normalt liv.

Se delar av intervjun här:

/
/
/
/
/
/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!