Torsdag 16 Sep
Stockholm

Anders Behring Breivik skrev dagbok om terrorplanerna

Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo.
1 av 3
Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo. Foto: Privat
Denna bild ses i slutet av videoklippet.
2 av 3
Denna bild ses i slutet av videoklippet. Foto: Faskimil Youtube
Denna bild visas i manifestet.
3 av 3
Denna bild visas i manifestet. Foto: Faskimil Youtube

En timme före bombattentatet skickade Anders Behring Breivik ut ett mejl med en bok och film.– I believe this will be my last entry. It is now Fri July 22nd, 12.51. skriver Anders Behring Breivik i manifestet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

32-årige Anders Behring Breivik har under namnet Andrew Berwick skrivit en dagbok och gjort en film som han timmarna innan attentatet ska ha skickat till sannfinländarna, skriver finska YLE.

En av de som fick mejlet skickat till sig är sannfinländarnas distriktssekreterare i Birkaland Terhi Kiemunki.

– Jag vet inte varför jag fick ett sådant meddelande, säger Terhi Kiemunki till nyhetssajten Iltalehti.

På den här hemsidan har han släppt detaljerad information om hur han har planerat attetatet. Så här avslutar han dagboken:

"I believe this will be my last entry. It is now Fri July 22nd, 12.51."

Manifestet är på 1 500 sidor.

Se videon här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela