Onsdag 28 Sep
Stockholm

Bortförda personerna - inget samband med terrordådet

På polisens presskonferens.
1 av 3
På polisens presskonferens. Foto: Faskimil NRK
2 av 3
3 av 3

Polisen i Norge bekräftar nu att de sex personer som blev bortförda under söndagens väpnade polisrazzia inte har någonting att göra med fredagens terrordåd - vilket man först trodde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

Enligt VG.no gjorde polisen under söndagsförmiddagen en väpnad razzia mot en address på ett industriområde i Sletteløkka vid Rødtvedt, nordöst om Oslo.

På adressen är en bil- och målningsfirma registrerad. Sex personer blev bortförda från tomten. Nu bekräftar polisen dock att de bortförda personerna inte har någonting att göra med fredagens terrordåd - som man först trodde.

Olsopolisens bombgrupp kom till platsen, och enligt vittnen spärrades flera containrar på platsen av. Polisen har sedan arbetat med att öppna dessa containrar.

Flertalet personer befann sig i byggnaden

Vid 11.45-tiden på söndagen var beväpnad polis på plats vid adressen, och människor ombads gå bort från platsen. Lite efter tolv blev området avspärrat.

I byggnaden som polisen slog till emot uppges flertalet personer ha befunnit sig.

Aktionen sägs ha gått lugnt tillväga, och ut ur byggnaden hämtades en grupp personer och trycktes upp mot väggen i bara underkläder.

Relaterat till bombdådet

Polisens driftcentral bekräftade under förmiddagen för VG att åtgärden har samband med terrorattacken som drabbade Norge under fredagen.

– Jag kan bekräfta att vi har genomfört en aktion mot en adress i Oslo. Den är relaterad till explosionen i Oslo i fredags, säger Oslos polisdistrikts advokat Anders Fridenberg till VG.

Nu verkar dock uppgifterna vara de motsatta.

Artikeln uppdateras löpande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.