Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

32-åring riskerar åtta års fängelse

- 27/07/2011, 15:14 -
Det här är gården där Anders Behring Breivik bodde innan terrordåden.
1 av 2

Det här är gården där Anders Behring Breivik bodde innan terrordåden.

Jo E. Brenden/Scanpix Norway

Breivik Geofarm.
2 av 2

Breivik Geofarm.

Jo E. Brenden/Scanpix Norway

En 32-årige man från Polen åtalas för brott mot allmän säkerhet.

WROCLAW. Anders Behring Breivik köpte kemikalier av en 32-årige man i Polen. Nu står mannen åtalad för brott mot allmän säkerhet och riskerar mellan sex till åtta års fängelse.

– Jag kunde inte veta att Anders Behring Breivik hade planer om att använda ingredienserna från mitt företag till att producera en terrorbomb, säger 32-åringen till norska tidningen Dagbladet.

Sedan polisen stormade lägenheten i söndags har allt varit ett helvete menar han. I en husrannsakan beslagtog polisen bland annat hans dator och mobiltelefon. 32-åringen förklarar att han inte har någonting att dölja.

Enligt honom används natriumnitrit ofta som tillsats för att förbättra hållbarheten av köttprodukter. Och aluminiumpulver är en vanlig komponent till exempel att härda ytan av utomhusfärger. Trots att 32-åringen är gripen av polisen tänker han inte ge upp sitt företag.

- Jag har en stor kundkrets och många beställningar. Självklart har jag tänkt arbeta vidare. Jag är en kemist från universitetet. Vad mer bör jag driva? säger 32-åringen.