Fredag 30 Jul
Stockholm

Behring Breiviks twitter hackad av Anonymous

Hackergruppens arbete för att förstöra Breiviks historieskrivning fortsätter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

Norske terroristen och massmördaren Anders Behring Breiviks twitterkonto hackades på sent på söndagen av hackergruppen Anonymous. Twitterkontot, som tidigare bara hade en postning, fick plötsligt fler och fler, inlett av "I dropped the soap again, FML". Detta följdes upp av ett antal uppdateringar där hackergruppen Anonymous påstods ha tagit över kontot.

Budskapet på twitter var tydligt: Behring Breivik ska hindras från att styra sin egen historieskrivning och kontot ska bort.

Något som också skedde senare och nu finns inte längre några tweets kvar i Behring Breiviks namn.

Breivik har varit väldigt mån om hur han ska framstå medialt och har noga planerat  innan dåden för att bilden av honom ska bli så som han tänkt sig. I sitt långa manifest skriver han mycket både om hur viktigt det är att de foton som sprids av en är attraktiva och hur kampen om historieskrivningen kommer att föras på nätet i vad han beskriver som ett "Battlefield Wikipedia", där den enträgne till slut får bestämma vad som blir sanning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela