1 av 2
- Foto: Faksimil KNS NEWS
2 av 2
- Foto: Faksimil KNS NEWS

Här riktar polisen vapnet mot 15-åringens huvud

Nolltolerans. Brittisk polis tvingar ner unga pojkar på marken och hotar med vapen


"Nolltolerans löser inget"

Bloggare menar att nolltoleransen hos brittisk polis snarare kommer öka än minska våldet.

"New York är förebilden, men att nolltoleransen där skulle vara lösningen är en myt."

MANCHESTER. Daily Mail kan i dag publicera chockerande bilder på hur brittisk polis tvingar ner en 15-årig pojke på marken och riktar vapnet mot huvudet.

Bilderna visar hur en grupp pojkar - den yngsta så ung som 11 år - blir nedtvingade på marken av brittisk polis. Händelsen utspelade sig på lördagen mitt i centrala Manchester.

Pojkarna blev beordrade att samla ihop sig och lägga sig ner på marken. Där blev de liggande - omringade av polis - i 15 minuter.

Ett ögonvittne återger incidenten för Daily Mail:

– En grupp tonårspojkar cyklade runt i stan, så plötsligt hörde jag någon skrika: "Beväpnad polis, ligg ner!"

Vittnet berättar vidare hur polisen sökte igenom pojkarnas väskor, hela tiden med vapen riktade mot dom.

Manchester Police förnekade först det inträffade, för att sedan ändra sig. De förklarade att larm inkommit om att det såg ut som om pojkarna skickade runt en pistol. Polisen menar att det är ett helt normalt ingripande, som inte har något med kravallerna att göra.

En av pojkarna anklagas nu för olovligt hanterade av "låtsasvapen" på offentlig plats. Källor som Daily Mail pratat med menar att handlingen är en konsekvens av upploppen och att Storbritanniens polisklimat har hårdnat betänkligt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.