Den 31-åriga mamman Dawn Marsden dricker upp till 16 liter alkohol per dag.
Den 31-åriga mamman Dawn Marsden dricker upp till 16 liter alkohol per dag. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Superfyllot: "Motsvarigheten till olympisk atlet när det gäller alkohol"

Mamman dricker 16 liter per dag - kan hon vara världens främsta kvinnliga fyllo?


TEESIDE. Den 31-åriga mamman, Dawn Marsden, från Teeside i nordöstra England kan vara kvinnan som dricker mest alkohol i världen per dag.

Hennes alkoholmissbruk uppdagades i samband med en rättegång där Marsden var åtalad för stöld. I rättegången chockades läkarna över 31-åringens toleransnivå.

- Hon borde vara död av de halterna. Anledningen till att hon inte är det är för att hon tränat sin kropp genom att dricka varje dag.

- Hon är motsvarigheten till en olympisk atlet när det kommer till alkohol, säger missbruksrådgivaren Robert Lefever, enligt The Sun.

16 liter på en dag

Det är inte första gången som Marsden har hamnat i trubbel.

Hon har flera gånger varit anklagad för stöld och har tidigare dömts för mindre stölder som finansierat hennes alkoholmissbruk.

- Du kanske har märkt att min klient har ett alkoholproblem. Hon dricker upp till 16 liter på en dag. Och har en aptit för alkohol som aldrig tycks svikta, säger försvarsadvokaten John Relton.

Samtidigt har Marsdens tvååriga dotter nu placerats i en fosterfamilj.

Den inofficiella fylloatleten hävdar däremot att hon i framtiden ska lägga alkoholen på hyllan.

- Jag åker in på avgiftning nästa månad, säger Dawn Marsden, enligt The Sun.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.