Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Borlängefamiljens" ledare frisläppt ur thailändskt häkte

- 16/08/2011, 08:50 -
Thailändsk polis grep den 33-årige mannen när han missbrukade droger tillsammans med en annan svensk och två thailändskor.

Thailändsk polis grep den 33-årige mannen när han missbrukade droger tillsammans med en annan svensk och två thailändskor.

David Longstreath/Ap/Scanpix

UPPDATERAD. En av sveriges farligaste brottslingar greps på bar gärning för knarkbrott.

PATTAYA. En av Sveriges mest kända och farligaste brottslingar sitter häktad för knarkbrott i Thailand.

Den 33-årige mannen ska enligt uppgifter till Nyheter24 ha gripits tillsammans med en 36-årig svensk man och två thailändska kvinnor.

Enligt den lokala polisen handlar det om både missbruk och innehav av metamfetamin och marijuana på sig vid tillslaget, skriver thailändska Pattaya Daily News.

– Jag har också läst det men det är inget jag kan bekräfta officiellt ännu. Du får ringa tillbaka om några timmar, säger Anders Görle, som arbetar på Utrikesdepartementets presstjänst, till Nyheter24.

Vad brukar det vara för straff för narkotikabrott??

– Det kan jag inte säga men det är ju inte helt ovanligt att svenskar åker fast för det där nere, säger Anders Görle, till Nyheter24.

33-åringen är tidigare känd för att vara ledare för ökända "Borlängefamiljen" i början av 1990-talet.

Han är också känd för sin av kriminalitet kantade historia. 33-åringen föddes i fängelset av sin missbrukande mor. År 1999 dömdes han till 13,5 års fängelse för mordförsök och grovt rån som utförts tillsammans med Lars Ferm - före detta Lars-Inge Svartenbrandt.

Han är också känd för uttalanden som: ”Jag är född på anstalt, gift på anstalt och jag fruktar att jag kommer att dö på anstalt.”

Den lokala polisen fick ett tips om att 33-åringen tillsammans med de andra misstänkta använde droger och de kunde sedan gripas på bar gärning. Enligt polisen ska även ett tvåårigt barn som fanns med i lägenheten blivit påverkat av marijuanaröken.

När Nyheter24 ringer upp Utrikesdepartementet (UD) under tisdagen kan de bekräfta gripandet av den 33-årige ledaren har gripits.

– Vi kan bekräfta att ett par personer har frihetsberövats men de ska ha släppts nu. Jag vet dock inte på vilka grunder, säger Miriam Mannbrolf, på UD:s presstjänst.