21-åringen försvarade sig i rätten. Något som fått New York-borna att tappa andan.
21-åringen försvarade sig i rätten. Något som fått New York-borna att tappa andan.

Bröt sig in och våldtog kvinna: "Hon ville ligga"

21-åringens häpnadsväckande försvarstal: "Ja, jag bröt mig in, men hon ville ligga, det vet jag".


Våldtäkter i New York:

2009 anmäldes det hela 2586 våldtäkter i New York. Det är en klar minskning sen det mörka 80-talet då siffrorna låg på det dubbla. Då minskade även folkmängden i New York från 18,5 miljoner till runt 17 miljoner. I dag har New York-borna blivit fler än någonsin, 2009 levde hela 19,5 miljoner människor i New York.

Källa: Disaster Center

NEW YORK. New York-borna vet inte om de ska skratta eller gråta efter 21-årige Jason Quinones försvarstal i rätten. Först bröt han sig in i en 27-årig kvinnas Manhattanlägenhet som låg på bottenvåningen. Sen stängde Quinones av hennes telefon så att hon inte ska kunna ringa polisen. När det var klart våldtog han henne när hon låg sovandes i sin säng. Den vettskrämda kvinnan lyckades efter ett tag helt naken fly ut från ytterdörren och väcka grannarna. Quinones försvann från platsen.

Polisen lyckades däremot gripa Quinones - som är ute med villkorlig dom - efter att han lämnat sitt fingeravtryck på fönstret. Kvinnan identifierade honom och Quinones ställdes inför rätta. Där menade han att han är oskyldig och att kvinnan var med på det hela.

- Den åtalade erkände att han gått igenom fönstret, tagit offrets telefon så hon inte kunde ringa polisen och haft sex med henne, men han menar stört nog att hon var med på det, säger åklagaren Samuel Davids till NY Post.

Hans försvarsadvokat Alix Duroseau Jr hade en annan syn på händelserna som skedde i torsdags.

- Det finns inga spår av några skador, inga rivsår, inga blåmärken, något som är vanligt i samband med en våldtäkt.

Domaren köpte inte Quinones försvar och han får sitta i häktet tills rättegången inleds.

Quinones bedrövade mamma kan inte tro på det sonen anklagas för.

- Min son är ingen våldtäktsman. Allt är ett stort missförstånd, säger hon till NY Post.

Det var för övrigt femte gången Quinones gripits av polisen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.