Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avhopparen förstörde tusentals Wikileaks-dokument

Julian Assange anklagar den förre medarbetaren för att arbeta med amerikanska FBI.
1 av 2

Julian Assange anklagar den förre medarbetaren för att arbeta med amerikanska FBI.

Matt Dunham/AP/Scanpix

Daniel Domscheit-Berg förstörde 3 500 hemliga dokument.
2 av 2

Daniel Domscheit-Berg förstörde 3 500 hemliga dokument.

OpenLeaks

Nyheter | 23/08/2011 09:39

Julian Assanges bittra fiende Daniel Domscheit-Berg avslöjar att han ännu en gång förstört för Wikileaks.

BERLIN/HAMBURG. Den förre Wikileaksmedarbetaren, tyske Daniel Domscheit-Berg, har nu avslöjat att han har förstört 3 500 opublicerade dokument som Wikileaks planerat att läcka. Efter avhoppet från Wikileaks har en bitter konflikt trappats upp mellan grundaren Julian Assange och Domscheit-Berg.

Förutom att anklaga Assange för att alltid sno hans chokladmjölk och att han ska ha attackerat och strypt hans katt, så har han kallat Wikileaks för "världens farligaste sajt".

Men det är inte första gången som Daniel Domscheit-Berg har förstört för den numera världsberömda whistleblowersajten. Samtidigt som han hoppade av sa han sig även ha stulit en mängd information.

Enligt några få meddelanden på Twitter från Wikileaks ska dokumenten, som nu är borta för evigt, ha innehållit information om den mystiska Bank of America-läckan. Julian Assange har bland annat själv sagt att dokumenten kan fälla "en bank eller två", skriver den tyska tidningen Der Spiegel.

De nya uppgifterna har fått Wikileaksgrundaren att gå i taket av ilska och nu har han börjat spekulera i huruvida Daniel Domscheit-Berg samarbetar med amerikanska myndigheter.

– Jag har fått en varning från en nuvarande västerländsk underrättelseofficer som säger att DDB (Daniel Domscheit Berg red. anm.) har varit i kontakt med FBI vid mer än ett tillfälle och att informationen från den här kontakten var till nytta, skriver han på Wikileaks twitter.