Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT-journalister beskjutna

AP Photo/APTN

Nyheter | 24/08/2011 18:39

SVT-korrespondenterna klarade sig oskadda. Instängda journalister fritagna från Rixos hotell.

TRIPOLI. SVT-fotografen Marco Nilsson och korrespondenten Samir Abu Eid blev tidigare i dag beskjutna.
- Vi var på väg till vårt hotell när vi hamnade mitt i gatustrider och fick kasta oss ut ur bilen. Vi tog skydd och rebellerna besvarade elden, säger Samir Abu Eid till SVT.se.

De klarade sig oskadda ur striden. Beskjutningen skedde när de var på väg att lämna Khaddafis högkvarter Bab al- Aziziya, skriver SVT.se.

Journalister frisläppta
Nu kommer uppgifter om att de trettiotal journalister som varit instängda på ett hotell i Tripoli släppts, skriver Al Jazeera. De kunde transporteras därifrån i fyra till fem bilar. CNN-journalisten Matthew Chance twittrade om fritagningen: "Instuvad med andra journalister i bilen. Reuters, kameramän, FOX och AP."

35 utländska journalister och minst två politiker har varit instängda på Rixos hotell i fem dagar. Omständigheterna har varit högst oklara. De uppgifter som kommit ut har främst kommit via sociala medier.

CNN-korrespondentens lättnad lät inte vänta på sig, minuter efter fritagningen skrev han på twitter: "Rixos-dramat är över. Alla journalister är fria!"