Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arbetslös hittade en miljon i trädgården

Martin Mejia / SCANPIX

Nyheter | 01/09/2011 10:45

Gick ut för att skörda grönsaker - kom in med en miljon.

ILLINOIS. Som man sår får man skörda.

Wayne Sabajs broccoli bjöd på mer än C-vitaminer. Den arbetslöse Sabaj hittade plötsligt pengar motsvarande 995 000 kronor i sin trädgård.

Wayne Sabaj lagade mat och behövde kryddor att smaksätta med. Som den trädgårdsentusiast han är, så gick han ut i trädgården för att skörda. Men bland broccoli och paprika hittade han i stället för kryddor en stor väska - proppfylld med pengar.


Förvirrad och nollställd

Chockad över sitt fynd tog han med sig väskan och gick in igen. I stället för att hoppa högt över den funna skatten så kände han sig kluven. Vad skulle han ta sig till med alla pengarna? Trots sin besvärliga ekonomiska situation som arbetslös så ringde han polisen. När polisen kom hittade de ännu en väska på samma plats. Det totala värdet var närmare en miljon.

– Det kan ha varit någons livsbesparingar, säger Sabaj till ABC News.
 

Okänd ägare

Polisen har ingen aning om varifrån pengarna kommer. Skatten saknas ingenstans eller av någon. Varken från rapporterade brott i Illionis eller i närliggande stater.

Om någon ägare aldrig träder fram hamnar pengarna hos Wayne Sabaj. Det är dock ingen snabb process. Först kommer pengarna hållas i förvar i ett år för att sedan, efter omfattande pappersbyråkrati, kunna hamna i Sabajs ficka.

– Jag tror inte att jag kommer få tillbaka dem. Även om jag gör det så kommer staten ändå ta tillbaka en tredjedel. Det är ingen idé att fundera så mycket på saken, säger Wayne Sabaj till ABC News.