Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Re-tweetade meddelande – kan få 30 års fängelse

Twitter

En kvinnlig radiopratare och en manlig privatlärare riskerar att dömas till 30 års fängelse efter att ha twittrat ut meddelanden om falska barnkidnappningar.

Twitter

Nyheter | 05/09/2011 15:43

"Hur kan de göra så mot mig för ett meddelande på 140 tecken", säger en av de anklagade.

VERACRUZ. En manlig privatlärare och en kvinnlig radiopratare från Veracruz i Mexiko riskerar att dömas till 30 års fängelse efter att ha anklagats för att ägna sig åt “twitter-terrorism” på mikrobloggnätverket.

Detta eftersom att de spridit falska rapporter om beväpnade män som skjutit och kidnappat flera skolbarn. Vilket i sin tur orsakade kaos i biltrafiken när föräldrar gav sig ut för att rädda sina barn från de påstådda kidnapparna.

- Det var 26 bilolyckor, eller så lämnade folk sina bilar mitt på gatan för att åka och hämta sina barn eftersom att de trodde att saker pågick på deras barns skolor, säger Gerardo Buganza, inrikesminister för Verazruz-området, enligt The Guardian.

Re-tweetade ett meddelande

Både privatläraren och radioprataren nekar till brott.

Enligt dem har som enda brott twittrat vidare någonting som en annan person skrivit på Twitter.

- Hur kan de över huvud taget göra så här mot mig, för att jag re-tweetat ett meddelande? Jag menar, det är 140 tecken. Det är inte logiskt, sa radioprataren via hennes advokat, enligt The Guardian.

Twitter-terroristerna hann orsaka 26 bilolyckor med sina meddelanden.