Re-tweetade meddelande – kan få 30 års fängelse

"Hur kan de göra så mot mig för ett meddelande på 140 tecken", säger en av de anklagade.


Orson Welles och utomjordingarnas invasion

The War of The World var ett halloweenavsnitt av det amerikanska radiodramat Mercury Theathre on the Air från 1938 med skådespelaren och framtida filmskaparen Orson Welles.

I de första 40 minuterna av sändningen presenterades ett gäng simulerade nyhetsinslag. Bland annat att utomjordingar höll på att invadera jorden.

Programmet sändes utan reklamavbrott vilket bidrog till att avsnittet kändes realistiskt. Vilket det även gjorde hos en utbredd skara människor i landet som trodde att jorden faktiskt attackerades av utomjordingar.

Precis som de oroliga föräldrarna i staden Veracruz, utbröt panik hos radiolyssnare som trodde att nyhetsinslagen var äkta.

Källa: Wikipedia

VERACRUZ. En manlig privatlärare och en kvinnlig radiopratare från Veracruz i Mexiko riskerar att dömas till 30 års fängelse efter att ha anklagats för att ägna sig åt “twitter-terrorism” på mikrobloggnätverket.

Detta eftersom att de spridit falska rapporter om beväpnade män som skjutit och kidnappat flera skolbarn. Vilket i sin tur orsakade kaos i biltrafiken när föräldrar gav sig ut för att rädda sina barn från de påstådda kidnapparna.

- Det var 26 bilolyckor, eller så lämnade folk sina bilar mitt på gatan för att åka och hämta sina barn eftersom att de trodde att saker pågick på deras barns skolor, säger Gerardo Buganza, inrikesminister för Verazruz-området, enligt The Guardian.

Re-tweetade ett meddelande

Både privatläraren och radioprataren nekar till brott.

Enligt dem har som enda brott twittrat vidare någonting som en annan person skrivit på Twitter.

- Hur kan de över huvud taget göra så här mot mig, för att jag re-tweetat ett meddelande? Jag menar, det är 140 tecken. Det är inte logiskt, sa radioprataren via hennes advokat, enligt The Guardian.

Twitter-terroristerna hann orsaka 26 bilolyckor med sina meddelanden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

Mamman gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador. Nu döms den 30-åriga kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin dotter i Ångermanland. Enligt åklagaren rör det sig om ett fall av Münchausen by proxy, en ovanlig form av barnmisshandel.