- Foto: David Karp/AP/Scanpix

Flera misstänkta jagas - Nytt terrordåd befaras 11 september

Minst tre män misstänks förbereda ett terrorattentat i USA planerat att genomföras på 10-årsdagen av attackerna mot World trade center.


New Yorks borgmästare Michael Bloomberg har meddelat att terrorister under inga omständigheter ska få chansen att lyckas men att det finns terrorplaner mot staden och att minst tre män jagas misstänkta för att planera ett dåd på 10-årsdagen av attackerna mot World trade center.

Datumet är naturligtvis extremt symboliskt inte bara för de som drabbats av attentaten utan också för alla de som vill genomföra nya. Polisen kommer därför att genomföra mer regelbundna kontroller i tunnelbanan och säkerhetspådraget kommer att vara stort vid broar, i tunnlar och i anslutning till kollektivrtafik, uppger BBC.

Enligt ABC News finns tre personer särskilt misstänkta för att planera ett attentat på söndagen. Samtliga ska ha tagit sig in i USA i augusti i år och en av dem ska också vara amerikansk medborgare.

Under söndagen kommer USA:s president Barack Obama och förre presidenten George W Bush att vara på plats vid Ground zero, där närmare 3 000 människor dog för tio år sedan, för den minnesceremoni som hålls på platsen för attentaten.

Även den minnesceremonin anses vara ett attraktivt mål för terrorister.

- Al-Qaida har visat stort intresse för viktiga datum och årsdagar. I det här fallet kan vi bekräfta att det finns ett trovärdigt och specifikt men obekräftat hot, säger FBI:s Janet Fedarcyk enligt BBC.

/
USA
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.