30-årig bonde gick bärsärk - yxmördade sex personer

"En bakgrund av psykisk ohälsa", säger polisen.


Andra attacker mot barn och ungdomar

År 2010 rapporterades det om flera attacker mot studenter i skolor. Attackerna utfördes av "ensamma individer" som bröt sig in i skolorna.

I mars samma år högg doktorn Zhen Minsheng ihjäl åtta unga barn i staden Ninping. Barnamördaren avrättades för brottet en månad efter morden.

I maj år 2010 höggs sju barn och två vuxna ihjäl på ett dagis i staden Hanzhong. Gärningsmannen tog sedan sitt eget liv.

I august 2011 skadades åtta barn av en man på ett dagiscenter i Shanghai. Mannen arbetade på centret och uppges ha attackerat barnen och viftat med en kniv vilt omkring sig.

GONGYI. En 30-årig bonde har gripits för ett våldsamt yxmord som ägde rum under onsdagen på fyra vuxna samt två yngre flickor i Gongyi, beläget i östra Kina.

Det är ännu oklart varför mannen gått till attack – myndigheterna vet däremot att den gripne inte varit i balans under en längre tid.

– Den misstänkte har en bakgrund av psykisk ohälsa, säger polisen i ett pressmedelande, enligt BBC.

Fler och fler ungdomar attackeras

Onsdagens yxmord är bara en av flera attacker som drabbat skolor och ungdomar i Kina det senaste året.

Samtidigt rapporteras antalet personer som lider av mental ohälsa uppgå till 17 procent av Kinas befolkning - närmare 173 miljoner människor.

Detta tros bero på en växande social stress som spridit sig genom landet i samband med den snabbt växande ekonomin. Landet har helt enkelt förändrats för snabbt, skriver BBC.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.