Fredag 17 Sep
Stockholm

30-årig bonde gick bärsärk - yxmördade sex personer

"En bakgrund av psykisk ohälsa", säger polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra attacker mot barn och ungdomar

År 2010 rapporterades det om flera attacker mot studenter i skolor. Attackerna utfördes av "ensamma individer" som bröt sig in i skolorna.

I mars samma år högg doktorn Zhen Minsheng ihjäl åtta unga barn i staden Ninping. Barnamördaren avrättades för brottet en månad efter morden.

I maj år 2010 höggs sju barn och två vuxna ihjäl på ett dagis i staden Hanzhong. Gärningsmannen tog sedan sitt eget liv.

I august 2011 skadades åtta barn av en man på ett dagiscenter i Shanghai. Mannen arbetade på centret och uppges ha attackerat barnen och viftat med en kniv vilt omkring sig.

GONGYI. En 30-årig bonde har gripits för ett våldsamt yxmord som ägde rum under onsdagen på fyra vuxna samt två yngre flickor i Gongyi, beläget i östra Kina.

Det är ännu oklart varför mannen gått till attack – myndigheterna vet däremot att den gripne inte varit i balans under en längre tid.

– Den misstänkte har en bakgrund av psykisk ohälsa, säger polisen i ett pressmedelande, enligt BBC.

Fler och fler ungdomar attackeras

Onsdagens yxmord är bara en av flera attacker som drabbat skolor och ungdomar i Kina det senaste året.

Samtidigt rapporteras antalet personer som lider av mental ohälsa uppgå till 17 procent av Kinas befolkning - närmare 173 miljoner människor.

Detta tros bero på en växande social stress som spridit sig genom landet i samband med den snabbt växande ekonomin. Landet har helt enkelt förändrats för snabbt, skriver BBC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela