Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dansk politikerskandal växer

- 01/10/2011, 18:02 -

Gregers Tycho/AP/SCANPIX

Kontaker med mc-gäng, telefonavlyssning och en olämplig vän. Skandalen kring den högt uppsatte socialdemokraten Henrik Sass Larsen växer.

Politikerskandalen i Danmark växer sig större och nyblivne S-ledaren Helle Thorning-Schmidt får allt svårare att bilda regering.

Som Nyheter24 tidigare skrivit var danske socialdemokraten Henrik Sass Larsen aktuell för posten som ny finansminister i Danmark. Men han klarade inte säkerhetskontrollen för att bli minister på grund av att han fikat med en högt uppsatt medlem i det kriminella MC-gänget Bandidos.

- Jag har gjort fel och det måste jag ta konsekvenserna av, säger Henrik Sass Larsen till Tv2News.

Nu har skandalen växt ytterligare och det här gången på grund av telefonavlyssningar utförda av säkerhetspolisen PET, skriver Ekstrabladet. På avlyssningarna hörs Sass nära barndomsvän Tommy Kamp och Bandidosmedlemmen Torben Ohlsen-Jensen prata om just Sass.

Kamp berättar för Ohlsen-Jensen om sin nära vänskap med Sass och han lovar Ohlsen-Jensen att Sass kan hjälpa till i en vårdnadstvist som Bandidosmedlemmen är inblandad i.

När samtalen spelades in var Sass invald i folketinget och Kamp var ordförande för Socialdemokraterna i Köge. Kamp är enligt Ekstrabladet en kontroversiell person som umgås med kriminellt belastade människor och har anklagats för korruption.

Nu kräver Dansk folkeparti att S-ledaren Thorning- Schmidt förklarar vad som egentligen har hänt.