- Foto: Gregers Tycho/AP/SCANPIX

Dansk politikerskandal växer

Kontaker med mc-gäng, telefonavlyssning och en olämplig vän. Skandalen kring den högt uppsatte socialdemokraten Henrik Sass Larsen växer.


Politikerskandalen i Danmark växer sig större och nyblivne S-ledaren Helle Thorning-Schmidt får allt svårare att bilda regering.

Som Nyheter24 tidigare skrivit var danske socialdemokraten Henrik Sass Larsen aktuell för posten som ny finansminister i Danmark. Men han klarade inte säkerhetskontrollen för att bli minister på grund av att han fikat med en högt uppsatt medlem i det kriminella MC-gänget Bandidos.

- Jag har gjort fel och det måste jag ta konsekvenserna av, säger Henrik Sass Larsen till Tv2News.

Nu har skandalen växt ytterligare och det här gången på grund av telefonavlyssningar utförda av säkerhetspolisen PET, skriver Ekstrabladet. På avlyssningarna hörs Sass nära barndomsvän Tommy Kamp och Bandidosmedlemmen Torben Ohlsen-Jensen prata om just Sass.

Kamp berättar för Ohlsen-Jensen om sin nära vänskap med Sass och han lovar Ohlsen-Jensen att Sass kan hjälpa till i en vårdnadstvist som Bandidosmedlemmen är inblandad i.

När samtalen spelades in var Sass invald i folketinget och Kamp var ordförande för Socialdemokraterna i Köge. Kamp är enligt Ekstrabladet en kontroversiell person som umgås med kriminellt belastade människor och har anklagats för korruption.

Nu kräver Dansk folkeparti att S-ledaren Thorning- Schmidt förklarar vad som egentligen har hänt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.