Anti-pirat-utredaren avslöjar deras fula medoder för att stoppa piratkopieringen.
Anti-pirat-utredaren avslöjar deras fula medoder för att stoppa piratkopieringen. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Antipiratutredaren: "Vi töjde på sanningen"

En före detta antipiratutredare har tagit bladet från munnen. Nu avslöjar han några av de fula metoder som Hollywood använder sig av för att stoppa piratkopieringen.


Trixade med statistiken

Ett annat exempel som den förre detta antipiratutredaren ger gällande hur de fick upp statistiken var att de påstod att piratkopierarna jobbade dygnet runt. Det här var inget det fanns fasta belägg för, utan något de antog.

– Vi räknade på att om varje DVD-brännare fick ut tio skivor per timme, så multiplicerade vi det med 10 dollar, det borde ge hundra dollar i timmen. Sedan multiplicerade vi det med antalet brännare per timme. På så sätt fick vi fram väldigt höga siffror, säger Gavin Warren till Torrent Freak.

Hollywood tar till extrema metoder för att stoppa piratkopieringen. Nu har en före detta antipiratutredare trätt fram och berättat om de fula metoderna som används.

Gavin Warren jobbade mellan 2003 till 2008 som ledningsutredare for AFACT, Australian Film and Security Office, en antipiratbyrå kopplad till Hollywood.

– Vi skrev kontrakt på att köpa DVD:s och VHS och göra intrång i dem. Under den första operationen som höll på i sex månader så infiltrerade vi tillverkande "laboratorier" och flera knepiga försäljare på den lokala marknaden, säger han till TorrentFreak.

Warren och hans team köpte upp de falska filmerna. Allt som samlades in presenterades som bevis till polisen.

– Det blev en stor succé, och läckte snabbt ut till pressen.

Han menar att de lyckades fånga pressen i sitt nät.

Fick upp statistiken

Warren berättar också om hur de behövde få upp statistiken och hålla media vakna. De såg därför till att hitta kopplingar mellan piratkopiering och droger.

Det var nödvändgt att töja lite på sanningen. De lyckades.

Kopplade samman droger och piratkopiering

På sidan av att jobba med statistiken så uppvaktade de polisen på regelbunden basis.

– Jag blev tvungen att säga till polisen att det ibland fanns länkar till terrorism. Och att marginalerna var större än att sälja heroin, säger Gavin Warren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.