Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Khaddafi misshandlades av rebeller

- 21/10/2011, 17:39 -
Muammar Khaddafi uppges ha misshandlats av rebeller.
1 av 2

Muammar Khaddafi uppges ha misshandlats av rebeller.

AP Photo/Pier Paolo Cito /SCANPIX

Muammar Khaddafi.
2 av 2

Muammar Khaddafi.

ANDREW MEDICHINI/AP/Scanpix

Frågetecknena växer sig större - vad hände egentligen? Nu kräver FN en utredning.

Händelseutvecklingen kring dödandet av Muammar Khaddafi är intensivt. Frågetecknena blir också fler. På fredagen krävde FN att dödandet av diktatorn utreds, uppger CNN.

– Det ser ut att finnas fyra eller fem olika versioner av hur han dödades. Som ni vet finns det åtminstone två mobilklipp som filmar dödandet, en som visar honom i livet och en som visar honom död, säger en talesperson på FN.

FN menar att det bör redas ut huruvida Muammar Khaddafi dödades när han gjorde motstånd eller när han befann sig i fångenskap.

Sonen uppges vara gripen

Flera större medier hävdar också att Khaddafis son Saif al-Islam ska ha gripits. Tidigare i dag uppgavs han vara på flykt mot Niger - men på eftermiddagen kom uppgifter från den libyska militären om att sonen vårdas på sjukhus efter att ha förlorat en arm.

Saif al-Islam är den av Khaddafis sju söner som har stått diktatorn närmast. Politiskt har han haft stort inflytande i Libyen.

Misshandlades av rebeller

En ny video sprids nu där Muammar Khaddafi är tillfångatagen, men fortfarande vid liv. I videon syns hur den störtade diktatorn misshandlades av de rebeller som tillfångatagit honom, samtidigt som han försöker att säga någonting till dem.

 

Se klippet här (varning för extremt starka bilder):