Söndag 28 Nov
Stockholm

15 miljarder människor på jorden år 2100

Jorden kan nå 15 miljarder invånare år 2100. Det framgår av en ny FN-studie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nya befolkningssiffror i en ny studie som FN:s befolkningsfond UNFPA har gjort visar att vi kan komma att bli chockartat många på vår planet inom kort.

FN förväntas publicera studien i veckan. Om FN:s prognos stämmer skulle det innebära att jordens befolkning mer än fördubblas. För närvarande är vi omkring sju miljarder, skriver The Guardian

15 miljarder är en markant ökning från FN:s tidigare prognos om 10 miljarder människor 2100. Den nya studien väntas chocka flera experter, enligt The Guardian.

Sedan 1960-talet har jordens invånare fördubblats. Mycket tack vare bättre sjukvård och ökad livslängd.
Flera experter är nu oroliga för att jorden inte klarar av ytterligare en fördubbling av befolkningen.

– Vårt jordklot är på väg in i en perfekt storm med befolkningstillväxt, klimatförändring och ”peak oil”. Planeten klarar ju inte ens sju miljarder människor, säger Roger Martin ordförande för Population Matters, som leder en kampanj för barnbegränsning, enligt The Guardian.

Det finns dock de som tror att befolkningsantalet inte kommer att tillåtas att stiga till 15 miljarder. Jack Goldstone, professor på George Mason University, tror att världens ledare kommer att sätta stopp för ökningen och införa familjeplanering.

– Verktygen för och viljan att begränsa antalet barn sprids runt om i världen, säger Goldstone.

Kommentera
Kopiera länk
Dela