Anonymous hotar mexikansk drogkartell

Hackargruppen Anonymous hotar den mexikanska drogkartellen Zetas efter att en av medlemmarna kidnappats av kartellen.


I en nyligen publicerad video på Youtube hotar Anonymous att avslöja medlemmarna i Zetas identiteter, bostadsadresser och alias. De ska även avslöja journalister och poliser som samarbetar med Zetas.

Anledningen till hotet är att drogkartellen kidnappat en av Anonymous medlemmar. Videon berättar inte vem det är som kidnappats, men han ska ha blivit kidnappad under en gatuprotest, kallad Paperstorm, där Anonymous delade ut budskap på gator och torg i Veracruz i Mexiko.

Hackargruppen kräver nu att Zetas släpper honom fri före den 5 november, skriver SVT.

"Ni begick ett stort misstag när ni tog en av oss. Släpp honom. Om någonting händer honom kommer ni för alltid att minnas den 5 november", säger hackargruppen i videon.

– Det är ett vågat drag. Genom att publicera namn identifieras medlemmarna för rivaler, och lita på mig, de kommer att bli jagade, säger Mike Vigil från amerikanske DEA till Houston Chronicle.

Anonymous har tidigare attackerat flera myndigheter och större företag. Bland annat det syriska försvarsministeriet. Tidigare den här månaden publicerade de personuppgifter på över 1500 "pedofiler" och stängde samtidigt ner ett 40-tal barnpornografisajter.
De har förutom hotet mot Zetas även hotat att hacka Facebook den 5 november.

Hotet mot drogkartellen anses vara vågat. Zetas har tidigare dödat flera bloggare som kritiserat eller avslöjat något om kartellen.

Vissa uppgifter på nätet gör dock gällande att Anonymous dragit tillbaka hotet mot Zeta, men det är inte lätt att verifiera uppgifterna.

I den här artikeln klargör några andra påstådda medlemmar av Anonymous att hotet mot Zetas är tillbakadraget, på grund av de stora riskerna. Men enligt påstådde Anonymous-medlemmen @anonymouSabu fortsätter "Operation Cartel".

 

Här är klippet från Anonymous

/
/
/
/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!