Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexförbrytare fick inte ha godis hemma under halloween

- 01/11/2011, 08:01 -

Bullit Marquez/AP/Scanpix

Halloween brukar innebära utklädnader och festligheter, men inte för dömda sexförbrytare i New York. De förbjuds både att vistas utomhus och att bära utklädnad.

2006 startades Operation Halloween av New Yorks stat. Operationen går ut på att dömda sexförbrytare åläggs särskilda restriktioner under halloweenhelgen för att skydda barnen under bus eller godis-rundorna.

När barnen går sina rundor tvingas sexförbrytarna stanna inomhus och de är förbjudna att öppna dörren om någon ringer på. De får inte heller bära utklädnader eller ha godis hemma.

– Några av dem har problem med den här dagen, sade övervakaren Lisa Duquesnay till New York Daily News under förra Operation Halloween.

Under halloweenhelgen har myndigheteterna nolltolerans mot regelöverträdelser. Hundratals övervakare arbetar med att ringa och åka hem till var och en av sexförbrytarna för att kontrollera att de följer reglerna.