1 av 2
- Foto: Paul Babeu / AP
Tillslaget har skapat stor uppmärksamhet i USA. Här visas de konfiskerade vapnen och narkotikan upp.
2 av 2
Tillslaget har skapat stor uppmärksamhet i USA. Här visas de konfiskerade vapnen och narkotikan upp. - Foto: Ross D. Franklin / AP

Stort tillslag mot mexikanskt drognätverk

76 personer greps när amerikanska myndigheter slog till mot mexikanska smugglare i Arizona.


ARIZONA. Ett hårt slag mot narkotikasmugglingen vid USA:s södra gräns var ett faktum sedan amerikanska myndigheter gripit in mot ett mexikanskt nätverk i en serie tillslag.

Totalt 76 misstänkta greps och stora mängder narkotika konfiskerades i "Operation Pipeline Express". Närmare bestämt 30 ton marijuana, 90 kilo kokain och 72 kilo heroin. Nätverket misstänks ha smugglat till kriminella gäng i USA och har kopplingar till drogkartellen Sinaloa, uppger BBC.

Även mängder av vapen hittades vid tillslagen mot nätverket som ska ha gått med cirka två miljarder dollar i vinst det senaste året.

– I dag har vi delat ut ett betydelsefullt slag mot den mexikanska kriminella rörelse som är ansvarig för att ha förgiftat vårt samhälle, sa Arizonas åklagare Tom Horne i ett uttalande.

/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.