CIA-chefen David Petraeus (till höger) tillsammans med vice-president Joe Biden.
1 av 3
CIA-chefen David Petraeus (till höger) tillsammans med vice-president Joe Biden. - Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
En protestaktion i Spanien i samband med misstänkarna om tortyr genom skendränkning från amerikanskt håll under Bush-eran.
2 av 3
En protestaktion i Spanien i samband med misstänkarna om tortyr genom skendränkning från amerikanskt håll under Bush-eran. - Foto: Mary Altaffer / AP
Michele Bachmann har gjort sig känd efter flera tveksamma uttalanden. Nu vill hon att CIA ska få använda sig av skendränkning som förhörsmetod.
3 av 3
Michele Bachmann har gjort sig känd efter flera tveksamma uttalanden. Nu vill hon att CIA ska få använda sig av skendränkning som förhörsmetod. - Foto: Jeff Chiu / AP

Michele Bachmann hyllar förhörstortyr

Hon har tidigare kritiserats för en rad konstiga uttalanden. Nu vill republikanska presidentkandidaten Michele Bachmann återinföra skendränkning som förhörsmetod.


Bachmanns tidigare uttalanden

Den republikanska presidentkandidaten tillika Tea Party-entusiasten Michele Bachmann har varit i blåsväder tidigare. Här är ett axplock:

- "Det finns inte ens en enda studie som visar att koldioxid skadar vår planet".

- Hävdar att evolutionsläran är en "obevisad vetenskaplig teori".

- Påstår att homo-, bi- och transsexuella lider av sexuella dysfunktioner.

USA. Metoden är tortyrklassad av FN. Ändå vill den republikanska presidentkandidaten Michele Bachmann att skendränkning ska bli CIA:s vapen i jakten på terrorister världen över.

I en intervju i teveprogrammet Meet the Press ifrågasattes hennes ståndpunkt som står i motsats till bland annat förre presidentkandidaten John McCains åsikt.

– Jag vill rädda amerikanska liv och det är därför jag vill att CIA ska ha varje förhörsmetod tillgänglig, svarade Bachmann i programmet.

Under George W Bushs tid som president kom flera rapporter om att skendränkning använts som förhörsmetod vid förhör med misstänkta terrorister. I januari 2009 meddelade dock Barack Obama att alla CIA-förhör skulle hållas i enlighet med Genevekonventionen. Detta förbjuder i praktiken skendränkning.

Se intervjun med Bachmann här:

/
CIA
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

Polis utreder dubbelmord i Gävle

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.