En nynazistisk demonstration i Dresden.
1 av 4
En nynazistisk demonstration i Dresden. - Foto: Petr David Josek / AP
Det kan vara ett lagbrott i Tyskland att öppet visa sitt stöd till Adolf Hitler eller nazistiska symboler.
2 av 4
Det kan vara ett lagbrott i Tyskland att öppet visa sitt stöd till Adolf Hitler eller nazistiska symboler. - Foto: SCANPIX
En av de nynazistiska terroristerna förs till häktet av polis.
3 av 4
En av de nynazistiska terroristerna förs till häktet av polis. - Foto: Daniel Kopatsch / AP
De totalt fyra personerna greps på olika platser i Tyskland. En av dem lämnade över sig själv till polisen.
4 av 4
De totalt fyra personerna greps på olika platser i Tyskland. En av dem lämnade över sig själv till polisen. - Foto: Daniel Kopatsch / AP

Nynazister gripna för minst tio mord

Mellan 2000 och 2007 ska de ha mördat tio personer med grekiskt och turkiskt ursprung i Tyskland.


BERLIN. En serie attacker mot personer med turkiskt och grekiskt ursprung ägde rum i Tyskland mellan åren 2000 och 2007. Myndigheterna har inte trott att morden haft något samband - tills nu.

På måndagen greps två män som misstänks tillhöra en nynazistisk terrorcell. I en video som skulle ha skickats till tyska medier erkänner de att de mördat åtta personer, uppger CNN.

"En ny typ av högerextrem terrorism"

Enligt Der Spiegel ska de dessutom ha erkänt en rad bankrån och ett bombdåd i Köln 2004 mot en gata med främst turkiska och kurdiska invånare.

– Det ser ut som att vi står inför en ny typ av högerextrem terrorism, sa Tysklands inrikesminister Hans-Peter Friedrich i ett uttalande efter gripandena.

Ytterligare två personer som anses tillhöra samma grupp har gripits eller överlämnat sig själva till polisen. För tillfället tror inte myndigheterna att de totalt fyra personerna är en del av en större gruppering.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!