Polis pepparsprejade fredsamma demonstranter

Här använder polisen pepparsprej mot studenter vid en Occupy Wall Street-protest på University California Davies i San Francisco.


I fredags hölls en demonstration utanför universitetet i San Francisco för att stödja Occupy Wall Street-protesterna. Studenterna protesterade även mot att polisen brukat övervåld vid en annan demonstration den 9 november, skriver Daily Mail.

Men fredagens demonstration blev inte som studenterna tänkt sig. Polis var snabbt på plats och försökte mota bort demonstranterna som svarade med att sätta sig i ett led på marken och vägra flytta på sig. Då plockade en polisman upp en pepparsprejsflaska och gick lugnt och metodiskt utefter ledet och sprejade studenterna i ansiktet.

Klippet nedan visar hur eleverna skriker av smärta och gömmer huvudet i händerna medan resten av studenterna ropar "Shame on you (skäms)" åt poliserna. Därefter börjar poliserna att släpa bort dem från platsen.

Tio personer greps av polis. Hela händelseförloppet filmades och videoklippen har väckt ilska över hela USA. En utredning inleddes mot poliserna och under måndagen kom beskedet att de stängts av. Skolans rektor Linda Katehi är upprörd över polisernas agerande och menar hon får kalla kårar av videoklippen.

– Jag är djupt ledsen över att det här hände på vårt campus, och som rektor tar jag fullt ansvar för händelsen, säger hon, enligt Daily Mail.

Men universitetets polischef Annette Spicuzza håller inte med om att poliserna agerat fel.

– Beslutet att använda tårgas togs på platsen. Studenterna hade omringat poliserna. De behövde ta sig ut, säger hon till CBS News.

 

SE KLIPPET HÄR

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!