1 av 3
- Foto: FAKSIMIL FRÅN THESUN.COM
2 av 3
- Foto: FAKSIMIL FRÅN THESUN.COM
Räven som beter sig som en hund.
3 av 3
Räven som beter sig som en hund. - Foto: FAKSIMIL FRÅN THESUN.COM

Möt räven som tror att hon är en hund

Räven Roxy räddades från att svälta ihjäl. Nu lever hon tillsammans med hönor och kaniner på ett djurräddningscenter.


Geoff Grewcock, 61, har ett ovanligt husdjur. För en tid sedan räddade han en utsvulten räv som av oklar anledning kedjats fast vid ett staket. Grewcock tog Roxy till det djurräddningscenter som han driver i staden Nuneaton i England, skriver The Sun.

Tanken var att Roxy skulle få chansen att återhämta sig där, men vistelsen på centret blev längre än väntat. Grewcock har nämligen lyckats tämja det vilda och vanligtvis nattaktiva djuret till att bli – precis som en vänlig hund.

Numer lever Roxy ett fridsamt liv på gården där hon bland annat leker med sina två grannar – centrets två kaniner. Hon har inte heller några problem med att låta Geoffs hönor picka på henne.

Ett annat av Roxys intressen är att gå långa promenader tillsammans med volontären Rosie Clinton och hennes två hundar. Som hon för övrigt delar matskålar med. Livet på centret tycks dock ha skämt bort Roxy en smula. Hon vägrar exempelvis att äta rått kött numer.

Framtiden får utvisa om Roxy fortsätter sitt liv i lyx hos Geoff eller om hon återsätts i det vilda.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.