"Mugabe" och "Saddam" i ny tv-reklam

En sydafrikansk reklamfilm med "Robert Mugabe", "Saddam Hussein" och "Muammar Khaddafi" väcker uppmärksamhet. "Det var bättre förr".


Männen i reklamen

Robert Mugabe, 87, har länge kämpat för att göra sitt land till en enpartistat. Dock utan att ha lyckats fullt ut. Mugabe har för att ha använt sig av diktatoriska metoder för att befästa sin maktposition i Zimbabwe.

Muammar Khaddafi. Ökänd libysk diktator. Dödades den 20 oktober i år.

Saddam Hussein.
Iraks president och diktator. Hängdes i december 2006.

Idi Amin.
Massmördare som styrde Uganda med järnhand 1971–1979, Dog 2003 efter åratal i landsflykt i Saudiarabien.

PW Botha. President i Sydafrika så sent som 1989. Under hans regeringstid dödades över 4000 sydafrikaner.

Zimbabwes president Robert Mugabe har dukat bordet och bjudit in sina gamla "diktatorpolare" Muammar Khaddafi, Saddam Hussein, Idi Amin och PW Botha. Men ingen kommer och Mugabe tvingas inse att ingen av dem längre är i livet.

Det är inledningsscenen till den sydafrikanska restaurangkedjan Nando's nya reklamfilm. Mugabe, spelad av en skådespelare som skulle kunnat vara hans dubbelgångare, blir då sorgsen och börjar drömma om gamla tider. Till tonerna av Mary Hopkins 60-talsdänga ”Those were the days”.

Snart får vi se hur presidenten försvinner in i sina minnen och har vattenpistolskrig med Khaddafi, gör sandänglar med Saddam Hussein och åker stridsvagn med Idi Amin. Tills han till slut vaknar upp ur dagdrömmen och finner sig själv sittandes ensam vid det uppdukade bordet. Och speakerrösten säger:

– Ingen ska behöva äta ensam så här års. Så köp ett Nandomål för sex personer.

 

SE REKLAMFILMEN HÄR

/
/
/
/
/
/
PR
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!