Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mugabe" och "Saddam" i ny tv-reklam

- 25/11/2011, 22:05 -
1 av 2

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE

2 av 2

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE

En sydafrikansk reklamfilm med "Robert Mugabe", "Saddam Hussein" och "Muammar Khaddafi" väcker uppmärksamhet. "Det var bättre förr".

Zimbabwes president Robert Mugabe har dukat bordet och bjudit in sina gamla "diktatorpolare" Muammar Khaddafi, Saddam Hussein, Idi Amin och PW Botha. Men ingen kommer och Mugabe tvingas inse att ingen av dem längre är i livet.

Det är inledningsscenen till den sydafrikanska restaurangkedjan Nando's nya reklamfilm. Mugabe, spelad av en skådespelare som skulle kunnat vara hans dubbelgångare, blir då sorgsen och börjar drömma om gamla tider. Till tonerna av Mary Hopkins 60-talsdänga ”Those were the days”.

Snart får vi se hur presidenten försvinner in i sina minnen och har vattenpistolskrig med Khaddafi, gör sandänglar med Saddam Hussein och åker stridsvagn med Idi Amin. Tills han till slut vaknar upp ur dagdrömmen och finner sig själv sittandes ensam vid det uppdukade bordet. Och speakerrösten säger:

– Ingen ska behöva äta ensam så här års. Så köp ett Nandomål för sex personer.

 

SE REKLAMFILMEN HÄR