1 av 2
- Foto: AP Photo/Marco Ugarte
2 av 2
- Foto: AP Photo/Alejandrino Gonzalez

Fem döda på studentområde i Mexiko

Fem kroppar har hittats på ett studentområde i Mexico City. Tre har kunnat identifieras som gymnasieelever.


Mexico City. Fem kroppar hittades på onsdagen nedgrävda på ett studentområde i Guadalajara i Mexico City. Tre av liken har polisen kunnat identifiera som gymnasieelever. De andra två tros vara en brödförsäljare samt hans son. Samtliga anmäldes tillsammans försvunna redan på fredagen, uppger Washington Post.

På fredagen hade försäljaren tillsammans med de fyra ungdomarna gått för att klaga på en studentgrupp. Studentgruppen hade krävt för mycket pengar av honom gentemot att de skulle erbjuda beskydd vid hans försäljning utanför en skola. De besökte då studentgruppens huvudkontor där de några dagar senare hittades döda.

Polisen hade två dagar innan skjutit ihjäl två studenter som protesterade i den närliggande staden Guerrero. Kriminalitet och våldsamma organiserade grupper har länge varit ett vanligt förekommande bland Mexikos skolor. Den politiska atmosfären samt koncentrationen på knarkproblem har lett till att upproren har ökat, säger den politiska analytikern John Akerman till Washington Post.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.