Delta Air Lines är en av de två flygbolag som blir stämda.
Delta Air Lines är en av de två flygbolag som blir stämda. - Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Flygbolag stäms - trakasserade imamer

Två imamer var på väg till en konferens om anti-muslimsk trångsynthet. Väl på flygplatsen fick de inte åka med planet.


Delta Air Lines kommentar:

– Atlantic Southeast och Delta är emot diskriminering i all dess form. Våra medarbetare agerar alltid i passagernas bästa intresse, deras säkerhet och trygghet. Vi kan inte kommentera pågående rättsprocess ytterligare, säger Delta Air Lines talesman Eric Torbenson till CNN.

USA. Två imamer från Tennessee lämnade på måndagen in en stämningsansökan mot flygbolagen Delta Air Lines och Atlantic Southeast Airlines för diskriminering. Enligt stämningen har de tidigare i år blivit nekade att flyga på grund av sitt utseende, skriver CNN.

Den 6 maj i år skulle Masudur Rahman och Mohamed Zaghloul flyga från Memphis till Charlotte i North Carolina för att medverka vid en konferens om anti-muslimsk trångsynthet.

På Memphis flygplats fick de gång på gång uppvisa sina identitetshandlingar, från incheckningen till flygplanet. I stämningsansökan berättar de att de aldrig klagade utan gjorde hela tiden som flygpersonalen och säkerhetsvakterna sa. När de äntligen hade fått sätta sig till rätta på planet ska piloten ha vägrat att lyfta med männen ombord.

Masudur Rahman och Mohamed Zaghloul fick till slut inte åka med flygplanet.

Masudur Rahman är professor vid University of Memphis och Mohamed Zaghloul är en religiös ledare i det islamiska förbundet i Memphis.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!