Eva Elmsäter och Don Titelman är på plats för att bevaka rättegången mot Schibbye och Persson.
Eva Elmsäter och Don Titelman är på plats för att bevaka rättegången mot Schibbye och Persson.

SVT-medarbetare greps i Etiopien

Greps i Addis Abeba när de bevakade rättegången mot de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson men har nu släppts.


Sveriges Televisions utrikesreporter Henrik Silver Samuelsson rapporterade på onsdagen på Twitter att SVT:s medarbetare Eva Elmsäter och Don Titelman gripits av etiopisk polis.

Eva Elmsäter och Don Titelman är på plats i Addis Abeba för att bevaka rättegången mot de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som på onsdagen konstaterades skyldiga till såväl terrorbrott som illegal inresa i landet.

Efter en kort stund släpptes dock de båda journalisterna. Det är oklart om de är misstänkta för något brott.

Rapportchefen Olov Carlsson bekräftar uppgifterna för Dagens Media.

– De skulle ta blider på exteriören på domstolen men greps omedelbart, trots att vi har tillstånd, säger han till dagensmedia.se.

UD har underrättats om gripandet.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.