Putin har från vissa håll fått jubel för sitt val av Maria Kozhevnikova.
Putin har från vissa håll fått jubel för sitt val av Maria Kozhevnikova. - Foto: Alexei Druzhinin/SCANPIX

Playboykanin till Putins parlament

Rekryterades i egenskap av nakenmodell.


Vladmir Putin har utsett en playboytjej till representant i ryska parlamentet.

Skådespelaren Maria Kozhevnikova poserade naken i Playboys ryska utgåva för två år sen efter att hon gjort slut med sin pojkvän.

Hon har tidigare varit medlem i Enade Rysslands ungdomsförbund.

Anklagelserna om valfusk har varit många efter de ryska valet men för valet av Kozhevnikova har han än så länge mest fått uppmuntran.

- Jag är bara en vanlig medborgare i den Ryska Federationen. Med alla de problem jag stöter på dagligen kommer jag nu få utrymme att belysa problemen och skapa lösningar, säger Maria Kozhevnikova till Daily Mail.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.