Rick Perry.
Rick Perry. - Foto: Richard Shiro / SCANPIX

Rick Perry: Stoppa aborträtten för våldtagna kvinnor

Republikanske presidentkandidaten skärper sin syn på aborter ytterligare.


I kampen om att bli Republikanernas repsidentkandidat har Rick Perry alltid uttryckt sig skeptiskt till aborter. Men han har förut ansett att kvinnor som utsatts för incest eller som har blivit gravida i samband med en våldtäkt ska ha rätt att göra abort. Hans fru Anita Perry har också sedan många år engagerat sig för just våldtagnas rätt att göra abort.

Men under julhelgen hände något. När Perry såg antiabortfilmen "The Gift of Life" ändrade han sig helt. Nu anser han att abort ska vara förbjudet också för våldtäktsoffer.

– Jag tänkte igenom det här under juldagarna och det här är den slutsats jag har kommit fram till, säger Rick Perry enligt Los Angeles Times.

Rick Perry konstaterar att abort ändå kan vara tillåtet i de fall då kvinnan riskerar att dö om en abort inte genomförs.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.