Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nordkorea: Försvara Kim Jong-Un med era liv

- 01/01/2012, 14:13 -
Kim Jong-Un tog över makten efter sin fars död.

Kim Jong-Un tog över makten efter sin fars död.

Nordkorea uppmanar folket att försvara sin nye ledare Kim Jong-Un in i döden.– Alla måste känna en övertygelse om att de är Den Store Efterföljarens mänskliga sköldar, skriver man i ett uttalande.

Efter Kim Jong-Ils död har mycket i Nordkorea handlat om att göra hans son Kim Jong-Un redo att styra landet och säkra hans roll som ledare. På nyårsdagen fortsatte arbetet när det kommunistisiska partiet skickade ut en text som publicerades i landets alla tidningar, skriver BBC.

”Hela partiet, hela armén och hela landets befolkning måste ha en stark övertygelse att de kommer att vara mänskliga sköldar, levande måltavlor, och försvara Kim Jong-Un in i döden, och följa partiet för evigt. För att landet ska lyckas i år är det nödvändigt att stärka partiet och ytterligare förstärka ledarens roll maximalt”, skriver man.

I en artikel i partiets egen tidning Rodong Sinmun skrivs det även att Nordkorea kommer att "sträva mot att ha en god vänskapsrelation med de länder som erkänner vårt lands styre". Man uppmanade även USA att kalla hem de 28 000 trupper som landet har stationerade i Sydkorea.

Inte ett ord nämndes om landets kärnvapenprogram, som är anledningen till omvärldens sanktioner.