- Foto: AP/Scanpix

Åklagaren sköt sig själv i huvudet - nu berättar han varför

"Jag ville ta livet av mig men siktade fel."


"Försvara hedern"

I efterhand säger militäråklagare Mikolaj Przybyl att anledningen till att han sköt sig i huvudet var för att försvara militäråklagarnas heder.

Under presskonferensen i måndags förnekade han dessutom uppgifterna om att åklagarna olagligt avlyssnat reportar i samband med flygkatastrofen år 2010, i vilken Polens president Lech Kaczynski och 95 andra personer dog.

POLEN. Åklagaren sköt sig själv i huvudet, men överlevde.

Det var i måndags som militäråklagaren Mikolaj Przybyl kallat till presskonerens i sitt eget hem. Men mitt under den pågående presskonferensen så reste han sig upp, gick in till rummet bredvid och sköt sig själv i huvudet.

Överlevde

Przybyl överlevde dock sensationellt och nu berättar han för den polska nyhetsbyrån PAP om varför han sköt sig.

– Jag ville ta livet av mig men siktade fel. Skottet gick av för tidigt, säger han, och fortsätter:

– Skottet gick genom kinden och inte genom huvudet eftersom jag hade bråttom. Jag räddades av en man som arbetade med att justera kablarna. Jag var rädd att han skulle komma in till mig.

"Militäråklagarnas arbete ska fortsätta så som det är"

Innan militäråklagaren sköt sig själv i huvudet så kritiserade han riksåklagarens planer på att låta militära åklagare verka under civila myndigheter.

– Jag försökte ta livet av mig för att försvara militäråklagarnas heder. Jag vill att åklagarnas arbete ska få fortsätta som det är, säger han till PAP.

Mikolaj Przybyl väntas få komma hem från sjukhuset redan om några dagar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!