Lyxkryssaren Costa Concordia körde upp på ett rev i medelhavet och gick på grund.
1 av 2
Lyxkryssaren Costa Concordia körde upp på ett rev i medelhavet och gick på grund.
UD har nu hittat den svenska kvinna som länge var saknad.
2 av 2
UD har nu hittat den svenska kvinna som länge var saknad.

Svenska kvinnan hittad efter fartygskatastrofen

Den svenska kvinnan som saknades efter fartygskatastrofen har hittats. Kvinnan uppges vara välbehållen i Italien. Nu rapporteras också om ytterligare döda.


Det fanns flera frågetecken om den svenska som saknades efter att Costa Concordia gick på grund. Sammanlagt var fem svenskar ombord på fartyget. Fram tills i eftermiddag hade UD bara kommit i kontakt med fyra stycken. Strax före klockan 15.30 kom beskedet att den svenska kvinnan hittats.

– Vår konsulära enhet har lyckats få tag i henne. Hon befinner sig i Italien och mår bra, säger André Mkandawire på UD:s presstjänst till Expressen.

UD hade länge problem med att hitta denna femte kvinna eftersom hon inte är bosatt i Sverige. Enligt uppgifter befann sig 4200 passagerare ombord när katastrofen inträffade. Sammanlagt har fem döda hittats.

/
/
/
/
Senaste nytt

Kostnaden för Kristerssons gym: 487 000

Ökat journalistskydd i EU

Skyddet ska öka för journalister och människorättsaktivister i EU, åtminstone när det gäller att slippa obefogade rättsprocesser.

Sony gör sig av med 900 anställda

Sony Interactive Entertainment, som tillverkar spelkonsolen Playstation, gör sig av med 900 anställda i ett sparprogram. Sony förklarar åtgärderna med att man behöver göra en omställning i en spelmarknad i förändring.

Mördade mor och dotter – får tidsbestämt straff

En nu 59-årig man som sköt ihjäl en kvinna och hennes dotter i Västsverige 2009 har fått sitt livstidsstraff tidsbestämt till 26 års fängelse, skriver Dagens Juridik.

Ungerns valuta faller efter räntesänkning

Den ungerska valutan, forinten, tar stryk på valutamarknaden sedan centralbanken i Budapest sänkt styrräntan med 1 procentenhet till 9 procent.

Oväntat stort fall för orderingången i USA

Orderingången för varaktiga varor – som bilar, maskiner och kylskåp – i USA föll med 6,1 procent i januari jämfört med månaden före, visar färsk statistik från USA:s handelsdepartement.