skådespelaren Peter Dinklage tillägnat sitt Golden Globe-pris till honom.
skådespelaren Peter Dinklage tillägnat sitt Golden Globe-pris till honom. - Foto: Mark J. Terrill / SCANPIX

Kastad dvärg har blivit kändis

Han blev invalidiserad efter att ett fyllo lekt "kasta dvärg" - sen hyllad på Golden Globe.


Rugbyspelare kastade dvärg

Händelsen inträffade endast några veckor efter rapporteringar om hur medlemmar i det brittiska rugbylaget roat sig med nöjet att "kasta dvärg" på en bar i Nya Zeeland.

Engelska rugbystjärnan Mike Tindall var en av dem som roade sig med dvärgkastningen under rugby-VM.

I samband med världsmästerskapet befann han sig nämligen tillsammans med sina lagkamrater på en bar, ökänd för att arrangera dvärgkastningstävlingar. Vad tävlingen går ut på? Att lyckas kasta en livs levande dvärg så långt som möjligt.

37-årige Martin Henderson var ute och firade sin födelsedag när en okänd person lyfte upp och kastade iväg honom. Nu är han kändis.

Efter att Hollywoodstjärnan Peter Dinklage, som vann pris för bästa manliga biroll, avslutade sitt Golden Globe-tal med en uppmaning till alla att googla Henderson så blev 37-åringen snabbt ett hett ämne på Twitter.

Hamnade i rullstol

Händelsen som ligger bakom skådespelarens hyllning inträffade den 7 oktober 2011.

Henderson var inne på puben "White Horse" i Wincanton, sydvästra England, och firade med några vänner när han blev påhoppad.

Medan hans vänner var inne och spelade biljard så passade Henderson på att gå ut och röka. Strax därpå blev han attackerad.

– Jag gick ut och tog en cigarett och det nästa som händer är att jag plötsligt befinner mig i luften och att någon tagit tag i mig, berättar han för Western Gazette och fortsätter:

– Jag antar att jag var ett lätt offer och att den enda anledningen till att han lyfte upp mig är på grund av att jag är liten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.