Julian Assange ska få en egen teveshow - i den statliga ryska tevekanalen Russia Today.
1 av 2
Julian Assange ska få en egen teveshow - i den statliga ryska tevekanalen Russia Today. - Foto: Lefteris Pitarakis/Ap
RT har hela tiden varit lojala mot den ryska regeringen men misstänksam mot resten av världen. Här förre och framtida presidenten Vladimir Putin.
2 av 2
RT har hela tiden varit lojala mot den ryska regeringen men misstänksam mot resten av världen. Här förre och framtida presidenten Vladimir Putin. - Foto: Alexei Druzhinin / SCANPIX

Assange får egen teveshow - i Ryssland

Den statligt ägda tevekanalen Russia Today ska sända Wikileaksgrundarens nya pratshow.


Kan lämnas ut till Sverige

Julian Assange står anklagad för bland annat våldtäkt i Sverige och i lägre instanser i Storbritannien har man beslutat att Wikileaksgrundaren ska utlämnas.

I december kom dock beskedet att Assange får överklaga till den högsta domstolen i landet, vilket betyder att processen förlängs ytterligare.

Många av hans anhängare är oroade över att han ska utlämnas till USA av Sverige.

MOSKVA. En dag efter att Wikileaksgrundaren Julian Assange annonserat att han ska leda ett tio avsnitt långt teveprogram står det klart att de som ska sända showen blir Russia Today, RT.

Den statligt ägda ryska tevekanalen är känd för att ge utrymme åt många konspirationsteorier som ifrågasätter västvärlden. I fallet Assange har man flera gånger rapporterat om "korruption" av det svenska rättssystemet.

Programmet, som ska bestå av intervjuer med "tunga politiker, tänkare och revolutionärer", börjar sändas i mars med namnet "The World Tomorrow", skriver The Guardian.

"Skäms, mr Assange!"

Det dröjde inte länge innan kritiken från den ryska oppositionen och den fria pressen kom mot Assange. Den ryske ägaren bakom de brittiska tidningarna The Independent och London Evening Standard, Alexander Lebedev, skrev följande på twitter under onsdagen:

"Skäms, mr Assange! Det är svårt att föreställa sig ett mer bedrövligt slut för en "utmanare av världsordningen" än som anställd på statligt kontrollerade Russia Today".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!