iPhone har en bugg som gör det möjligt att spionera i andras privatliv.
1 av 2
iPhone har en bugg som gör det möjligt att spionera i andras privatliv. - Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
Kritik riktas mot buggen som finns i iPhones.
2 av 2
Kritik riktas mot buggen som finns i iPhones. - Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix

Buggen som gör det möjligt att spionera i andras iPhones

En Apple-anställds privatliv har hamnat i en pojkes iPhone utan att han vet om det. Orsaken är en gömd bugg som gör det möjligt att spionera i andras iPhones.


Tidigare kritik som riktats mot Apple

Apple har hamnat i blåsväder tidigare. Bland annat har försäkringsbolaget IF kritiserat Apples garantivillkor eftersom de inte gäller om iPhonen går sönder i minusgrader. Den nya telefonen iPhone 4S har anklagats för dålig antenn som bidrar till dålig mottagning och avslutade samtal. Det har även riktat skarp kritik om att iPhones lagrar information om användarens privatliv, information som blir lättåtkomlig för vem som helst som kommer över telefonen.

En Apple-anställd hjälpte en kvinna att få sin sons iPhone lagad och telefonen blev återlämnad i perfekt skick. Men också en portal till den anställdes liv. Nu får sonen alla ingående och utgående iMessage från den anställdes telefon. Orsaken är en gömd bugg som finns i iPhones. Den anställde är omedveten om problemet och insynen i sitt privatliv.

När den anställde reparerade telefonen flyttade han över sitt eget simkort till barnets telefon och Gizmondo tror att det kan vara orsaken till insynen i den anställdes privatliv. De förklarar att deras teori är att iMessages är sammankopplad med simkortet, och att det inte beror på inloggning med Gmail, som Ars Technica skrev om för mer än en månad sedan. Och enligt Gizmondo är problemet med iMessage inte nytt. 

- Vi nämnde det redan i december då det fanns en stor oro över att "iPhone-tjuvar" kan snoka i din privata kommunikation, skriver Sam Biddle.

Försök med att återställa barnens telefon har gjorts men den anställdes meddelanden fortsätter att strömma in. Gizmondo varnar för vilka konsekvenser buggen kan ge och ber Apple göra något åt buggen. De skriver bland annat att de vet tillräckligt om den anställdes liv för att kunna förfölja honom, muta honom och trakassera honom baserat på meddelanden och sökning på google.

- Vi vet allt om hans jobb, sexliv och har hans adress. Apple, du kanske vill ordna det här, skriver Biddle. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.